,

Så lyckas du!

Intressant det där hur många som kände igen sig i det jag skrev i min Instagram post häromdagen. Fick en drös med DM:s under dagen och jag känner bara, fan vad skönt att man inte är ensam om att känna sig less på allt man “borde”.

Jag pratar om fack. Den ständiga frågan om vad jag egentligen är för något. Är jag ett träningskonto, modebloggare eller livsstilskonto? Det är högst oklart för några och skriver jag mer om träning en tid så klassas jag direkt som ett träningskonto. Vilket förvirrar till det när det kort tid därefter kommer inlägg med outfitbilder, resor,hudvård och vin. Varför har jag inte en klar nisch? För det måste man ha, det säger proffsen som föreläser på scen om hur man når ut.

Hur  man engagerar.
Hur man lyckas.
Hur man får många följare.
Hur man hamnar bland de “rätta människorna”.
Hur man skapar det perfekta åtråvärda kontot.

Att spreta med olika ämnen, inriktningar och kategorier förvirrar. Nischa dig! Bli bäst inom din genre! Ta täten!

Ursäkta, men jag ÄR en spretig person och jag plockar ständigt ut de bitarna ur livet jag vill ha. Det återspeglas i mina sociala kanaler då det är där jag delar med mig av godbitarna (men även de mindre goda) i mitt liv. Och det gäller er med, ni som följer mig är inte dumma, ni vet vad ni vill ha. Några av er följer mig för träningen, några för klädinspiration, några vill bara se fina bilder från helgen och ett gäng knarkar hudvård. Antingen väljer man ut något som tilltalar en eller så väljer man lite av allt, det funkar det med.

För ett tag sedan hade jag ett möte med en byrå där kvinnan som tydligt visade att hon hellre hade haft ett möte med en annan, större och “coolare” influencer än mig men som var tvungen att ta mötet då deras kund ville hade bett om att komma i kontakt med mig. Efter en stund kommer vi in på mina sociala kanaler och hur jag jobbar med dem, varpå hon säger att jag borde börja göra si och så för X och Y gör det. Jag förklarade att det inte var så jag ville jobba med mina kanaler och att det inte kändes rätt. Varpå hon frågar med en lite stött ton om jag inte vill ha fler följare? Jag funderade en stund och svarade att fler följare genererar nödvändigtvis inte det engagemang jag redan idag har och att jag hellre är 100 procent genuin än gör som alla andra, och framförallt, gör saker jag inte helt kan stå för. Det svaret jag fick då var i princip att det var därför jag inte är större än jag är idag och att varför företag kommer välja bort mig.

Jaha.
Då får det vara så.

Jag älskar denna branschen, tycker den är cool och banar väg för en nytt sätt att jobba och leva sitt liv. Jag tycker det är oerhört roligt att jobba kreativt med samarbetspartners och få utvecklas inom marknadsföring och det digitala. Men samtidigt blir jag så trött på det ständiga jagandet och känslan av att vara tillbaka i högstadiet där olika grupperingar härjar och folk kommer i trosan/kalsongen av popularitet.

Det finns fler sätt att “lyckas” på, och då har vi inte ens börjat diskutera vad det begreppet innebär för respektive person.

0

0 svar till “Så lyckas du!”

 1. Det är ju FÖR din spretighet som i alla fall jag läser din blogg. En skön mix och en fantastisk inspiration till hur livet är i stort.

  • Men tack, ni är alla så oerhört fina som kommenterar och ger pepp. Tack snälla Anna, kul att du läser 🙂

 2. Du är för Cool att svansa Efter som alla andra,de e har därför jag följer dej för du är inte som alla andra. Gör din grej du är grym på det älskar dina Outfits o ärlighet,high Five!

 3. Och det är därför jag älskar att följa dig, för att du lever för träning, mat, vin & allt fint som gör livet värt att leva! Du visar även allt, även om det känns skit eller solsken. Plus att du är så jäkla snygg och fabulous som få?

 4. Äh, skit i vad andra säger och gör din grej! Det där med att nischa sig är säkert teoretiskt helt korrekt (beroende på vad man vill uppnå), samtidigt finns det ju många kända influensers inom t.ex. INOS som föreläser/skriver/poddar om att det är smart att nischa sig men som själva inte har gjort det och är bra exempel på att det inte är ett måste. You rock, do your own thing!

  • Ja, jag har också tänk på det du skriver. Tror ej det finns ett typ av “framgångsrecept” utan jag tror bara man ska göra sin grej, då blir det bra. Tack för pepp och din kommentar <3

 5. Jag kan inte tala gör alla andra MEN det är just därför jag följer dig. Varför du inspirerar mig. För att du blandar, balanserar allt. Precis som livet är, en blandning av allt. Fortsätt att stå på dig, du är fantastisk ❤️

 6. De har ju inte fattat det. Du har ju en nisch! Jag har lett runt bland en massa bloggare -antingen träningsprofiler som bara pratar träning, äter protein och tränar, tränar tränar. Jättetråkiga. Eller bland trendiga modebloggare som inte tränar alls, eller bara för att bli smala och som inte förstår nånting av prestationsträning och är typ rädda för en cykel. Blev överlycklig när jag hittade dig – du har ju hittat en prefekt nisch i kombinationen.

  • Haha, rädda för en cykel. Tack för ett gott skratt! 🙂 🙂

   Tack så mycket och välkommen hit, så roligt att du läser!

 7. Hej Joanna! Du.är.så.bra!
  Seriöst, så otroligt himla skön inställning du har. Att du visar att det finns någonting äkta kvar!

  Heja dig.
  Stor kram, Mimi

 8. Instämmer med alla andra! Det är just exakt för att du spretar som du har den bästa bloggen:) Lagom mycket av allt som är kul och dessutom bra skrivet. Plus; du tar väldigt bra bilder:) Fortsätt köra ditt race, vi är många som gillar dig!!

  • Hey Kim!

   Wow vad pepp jag blev, tack så mycket! Älskar all kärlek ni ger och att ni läser min blogg av alla grymma stora därute. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *