I samarbete med Planti.
Det är lätt att falla in i att göra maträtter som man känner till och är enkla. Det är en trygghet, i alla fall för mig. Jag är inte erfaren i köket, utan det som jag lagar ofta (läs flera ggr i veckan) är jag riktigt grym på men nya rätter och att improvisera, nej blir katastrof. Min kille brukar hyperventilera och kolla på mig med skrämd blick när jag gör entré i köket med “ett nytt spännande recept”.
För han vet att:
- Han antagligen kommer få städa efter mig.
- Han måste äta det, oavsett hur det smakar.
- Han måste därefter hålla masken och tycka det är gott, för annars är hans dagar räknade.
Nu slapp han vara testkanin denna gången då jag hade tjejmiddag hemma och det var min tur att laga trerätters. Temat var “tryffel och lax” då vi tidigare i år hade dragit lappar och de två lappar man fick skulle man komponera en middag av. Stackars Christine som fick mina två lappar som jag hade skrivit: “Ukraina & kål”. Hehe..vadå? Jag är en tävlingsmänniska ända ut i fingerspetsarna.
Min trerätters bestod av följande:
Förrätt: Salmalax på en bädd av tryffelcreme gjord av Planti YogOat Naturell toppad med rödlök basiliki och havssalt.
Varmrätt: Tryffelpasta med en krämig topping gjord av Planti YogOat Naturell.
Efterätt: Chokladtryfflar gjorda på dadlar och kakao.
Jag tänkte dela med mig av förrätten som jag blev riktigt riktigt nöjd med. Detta var första gången jag gjorde den och tjejerna gav den tummen upp!
Steg 1 : Blanda 1 dl Planti YogOat Naturell med tryffel, salt och peppar samt en halv vitlöksklyfta som pressas ut och blandas ner ordentligt med krämen. Räcker för ca 2 små glas.
Steg 2: Finhacka salmalaxe, rödlök och lägg sedan ovanpå tryffelkrämen.
Steg 3: Toppa med basilika.
Hur enkelt? HUR BRA?
Kan även meddela att mitt självförtroende i köket steg ytterligare ett snäpp efter denna middagen. Blev till och med sugen på att shoppa nytt porslin. Det händer aldrig.
Nästa vecka kommer en kortfilm när jag lagar en enkel lunch. Ännu en sak jag måste öva på, att laga mat och prata samtidigt. Herregud, jag som tyckte killar hade svårt att multitaska.
Vi ses!
4
2 svar till “Salmalax med tryffelkräm // Planti YogOat.”
Älskar konceptet med lapparna, det kommer jag definitvt lägga på förslag i mitt middagsgäng! Hade ni några som helst instruktioner eller körde ni bara?
Kan även bli så att jag snor din förrätt, körde du på riktig tryffel eller kan en fuska med olja tro? ?
Tack för grym blogg!
Heej! Kul du gillade det. 🙂
Nej vi bara körde på. Därav mina Ukrainalappar;)
Sno på! Jag körde med olja!
Kram