,

SANTA MARIA AL BAGNO

Även om vår smekmånad var på en nivå som nog aldrig kommer kunna toppas och alla våra destinationer snabbt blev favoriter så fanns det ett ställe som stannade kvar i vårt hjärta lite extra. Ett ställe som vi snart ska återvända till. Ett ställe som jag ogärna vill dela med mig av, men samtidigt så är det ställe som är så förbannat fint att jag vill unna den personen som åker dit att få uppleva allt det vackra.

Santa Maria al Bagno är en italiensk kustby Apulien, längst nere i klacken, som ramas in av klippor och en liten strand precis nedanför det lilla torget. Det finns inte mycket att göra där, vilket är en del av charmen. Det är en sömnig liten by som vaknar till liv framåt kvällen när strandpromenaden fylls av små foodtrucks, löpare, gamla italienska par som går hand i hand mot en av de många små trattorior för en aperitivo.


Vi bodde på Grand Hotel Riviera som ligger ca 800 meter från “stadskärnan”. Hotellet var fräscht med egen privat klippstrand och bra service. Jag hade bokat ett deluxeroom med havsutsikt med balkong, vilket vi fick och hotellet hade även noterat in att vi var på smekmånad så rummet stod redo redan när vi kom vid 12:00. Snyggt av dem.

Andra kvällen gick vi den lilla promenaden bort till Santa Caterina där vi hittade La Santa, en restaurang som vi återkom till två kvällar på rad. Där satt vi sen i 5-6 timmar med vårt vin medan solen gick ned över den sömniga lilla byn med stort hjärta.


Det tar ca 1,5 timme att köra från Santa Maria Al Bagno till Brindisi där vi sen spenderade sista natten innan vi flög hem. Vi lämnade även vår hyrbil där istället för i Bari, det kostade oss 70 euro extra vilket jag tyckte var väl värt för att slippa köra tillbaka till Bari för att sen ta tåget ner till Brindisi igen då vi skulle flyga hem därifrån.

Om jag längtar tillbaka? Behövs nog inget svar på den frågan va?

19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *