Silence day och Ametis Villa i Canggu

Planen var att att lämna Gili T på torsdagen och bo i Canggu torsdag till söndag för att sedan åka vidare till Singapore. De planerna fick ändras då vi fick reda att Silence day (Nyepi) infaller idag torsdag, och håller på mellan 06:00 på morgonen till morgonen därpå. Dagen är en del av ceremonierna som äger rum hela veckan för att fira det balinesiska nyåret, Saka 1941,  och är en viktig och framförallt helig dag för folket i Bali. Allt stängs ner, även flygplatsen, och det råder komplett lockdown. Hotellet har dock fått godkänt av regeringen att fortsätta med sin verksamhet under dagen, förutsatt att gästerna inte lämnar sina villor och inte stör. All mat måste beställas som roomservice, tv/radio/stereo är avstängda och det enda ljuset som är godkänt är levande ljus. För människorna här på bali så innebär scilent day en dag för familjen och tid för reflektion. Att jobba, laga mat, resa, dricka alkohol eller använda el är strängt förbjudet. Vi  märkte av detta redan igår när vi mötte upp Erica och Micke för middag, vilket blev en jakt minst sagt. Allt hade stängt ingen för att förbereda inför Silence Day och slutligen hittade vi ett sjabbig backpacker ställe som serverade en tvivelaktig buffé för 140 kr.

Så vi fick som sagt lägga om vår rutt, för vi hade inte kommit från Gili om vi hade åkt idag. Men då villan är uthyrd från och med Lördag så löste vi det med att checka in onsdag och lämna på lördag för en natt i Kuta innan avfärd på söndag mot Singapore.


Men ska jag vara helt ärlig så är detta väldigt spännande och mysigt. Att vara ”inlåsta” i denna privata fantastiska villan, gå runt naken och bada i poolen medan det regnar är balsam för själen. Jag är SÅ glad att Calle hittade villan på Mr&MrsSmith.com och att han sedan gick vidare till Hotels.com där de hade ett erbjudande med 30 procent rabatt. Det är vårt dyraste boende denna resan, men så värt det, den servicen och hela stället är något alldeles extra och jag lägger gärna mer pengar på det.  Så för dig som undrade igår på stories, nej inget av hotellen är samarbeten (I wish!). Vi har betalt allt själva och att jag bloggar om det är av rent intresse och för att dela med mig. Hey, jobbar man hårt och prioriterar så finns det utrymme för extravagans.

Ametis Villas har ca 15 villor i olika storlekar, alla är dock designade relativt lika och har egen butler. De tillåter inga barn under 12 år och atmosfären är väldigt lugn och ”privat”. Som sagt, du behöver inte klä på dig om du inte vill det, ingen ser in och det rings alltid på klockan vid porten in till det lilla privata poolområdet som leder in till villan.

Så vad gör vi idag, nu när vi inte kan lämna villan? Började morgonen med att sova till åtta, beställde upp frukost och såg sedan två avsnitt av Amerikanska Sharktank (mitt favoritprogram). Nu är klockan tolv, tänkte sitta och riva av lite mail och tidsinställa två inlägg innan jag lägger mig med en bok. Framåt två beställer vi nog upp lite lunch och ikväll tänkte jag ta ett bad och se på film som vi har laddat ner på Ipaden i förebyggande syfte (som dessa).

Det stormar rätt kraftigt här, men jag tycker bara det är mysigt och mitt ansikte behöver vila från solen. Har som sagt rätt ordentliga brännblåsor på läpparna och i pannan. Ser ut som något pestsmittat från medeltiden. Kram på er, hej!

1

7 kommentarer

 1. Hälsa Bali! känns som halva min bekantskapskrets är på Bali / Gili nu 🙂 ska också åka på semester snart – imorgon – och längtar inte lite heller när regnet öste ner på dagens morgonjogg.

  1. Vart ska du? 🙂 Läste ditt Vasaloppsinlägg, riktigt bra. Dock svårt att kommentera din blogg. Det är lite segt med inlogget som kärvar.

 2. Vore skönt med en sclient day även här!
  Vad lyxigt att få roomservice!
  Vill kommentera ditt inlägg på insta. Det är lättare sagt än gjort att inte bry sig om vad man äter. Jag tränar regelbundet, vet exakt vad som är bra mat osv. Och jag tycker om mat. Vill inte heller ha förbud i mitt liv. Men tyvärr efter att passerat 40 så går det inte unna sig var och varannan dag. Ibland räcker det att jag ser maten så lägger jag på mig. Typ. Förr kunde jag äta det mesta och jag gick inte upp. Nu som sagt går jag upp snabbt och jag trivs inte. Jag ligger egentligen redan på ett par trivselkilo i plus.
  Jag kan sakna tiden man kunde äta mer fritt. Vet inte om ämnesomsättningen ändras när man blir äldre? Jaja… Finns de som har det värre. Alla är vi olika ☺️

  1. Hej Linda! Det är superlyxigt, njöt varenda sekund. 🙂

   Jag förstår och jag menar inte att det är enkelt, för det är det inte. Jag har också oerhört lätt att lägga på mig och har någonstans funnit min balans för vad som funkar. Men det är inte lätt. Det jag menade med mitt inlägg är att vi måste sluta jämföra oss och framförallt: tro att vikt och smalhet gör någon skillnad för hur vi mår. 🙂

   Kram på dig!

 3. Ser helt fantastiskt ut! Och vad kul när du delar med dig om tips på var/hur ni hittar och bokar boenden och flyg!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *