SECRET BREAKFAST x NESPRESSO

Klockan ringde vid 06:30 och jag nästan flög upp ur sängen trots att jag hade lagt mig sent kvällen inna.n Men jag hade viktigare grejer att tänka på än att ligga och snooza. Det var äntligen dags för lite event. Jag och Louise har saknat denna typen av happenings. Att få kamma sig. Piffa. MEN NI FATTAR. Inte för att vi alltid springer på event, nej det gör vi inte lika ofta längre. Och då inte på grund av Corona utan det har blivit mindre det senaste året. De event vi går på är utvalda event med företag som vi har en god relation med och drivs av människor som vi tycker om. Då blir det automatiskt bra människor i anslutning till dessa. Ett av dessa event som både jag och Louise har gått på nu under snart ett år tid är StockholmFood´s hemliga frukostkoncept som drivs av Rebecca Brage. Hon har teamat ihop sig med bland annat Nespresso och kör små pop-up frukostar (läs om en av dem här).

På grund av situationen vi just nu befinner oss så blev det av förklarliga skäl ingen fysisk frukost utan istället styrde Rebecca och Story Relations PR ihop en digital frukost där vi inbjudna foodies loggade in på Zoom och avnjöt en pangfrukost från Doma Nybrogatan 48 tillsammans. Med oss hade vi såklart Nespresso som hade ett litet kaffeföredrag.

Jag och Louise gick, som vi alltid brukar, igång ordentligt. Frukost? KOM EN TIMME INNAN GOMMAN! Med sig in hade hon frukosten som budet hade hängt på min dörr och på sig hade hon matchande outfit. Jag hade förberett med en pangdukning som till och med chockade mig själv.

Denna frukosten fick mig att fundera ännu mer på situationen för de företag som redan ligger efter i tekniken och har svårt för att “släppa kontrollen” om sina anställda när det kommer till att exempelvis jobba hemifrån. För någonstans tror inte jag att det kommer återgå till det normala efter Corona. Många företag kommer ändra inställning till ett mer friare sätt att arbeta på (vilket behövs) och jag tror många kommer att inse att närvaro på kontor inte alltid behöver vara en nödvändighet.

För min del så är denna situationen inget jag lider av. Jag är van vid att sitta hemma och jobba samt att ha med mig jobbet vart jag än befinner mig. Det är en av fördelarna med att vara egen. Och jag tror att allt fler företag kommer anamma denna typen av arbetssätt framöver. För utvecklingen går framåt och tekniken snurrar på. Klamrar man fast sig i det som alltid har varit kommer man ha svårt att hänga med i framtiden, det gäller både företag som anställda.

Tack för en bra uppstyrd frukost och såklart – gott kaffe!

42

6 svar till “SECRET BREAKFAST x NESPRESSO”

  1. Du är inne på något väldigt spännande nu. Om (arbets-) livet efter Corona. Jag är delägare i ett litet bolag där 80% skickades hem för att jobba vidare där för fem veckor sedan. Det fungerar bra. Väldigt bra.
    Vi har nu diskussioner i ledningen om hur vi ska göra när livet återgår till ”det vanliga”. Ska vi verkligen gå tillbaka? Hur kan vi erbjuda ett mer flexibelt arbete för våra anställda? Vi måste ju ses fysiskt ibland, hur hanterar vi det? Hur ska själva arbetsplatsen se ut? Osv osv. Spännande och utvecklande. Vi hade aldrig kommit till dessa diskussioner om det inte varit för det här jäkla viruset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *