SELF BOOST LISTAN ALLA BEHÖVER I SITT LIV

I samarbete med H&M

En vecka går fort och idag är sista dagen för vår temavecka vi har tillsammans med H&M i Friendcation. Jag har summerat ihop ett gäng riktigt härliga Self Boost tips från våra temainlägg inne i gruppen. Vill du läsa alla rekommenderar jag er alla att gå med i gruppen. Se det som mitt Self Boost tips till er.

SELF LOVE BOOST

“Något som boostar och ger mig energi är att utmanas och göra nya saker! I vad som helst egentligen! Just nu läser jag en kurs som är sjukt intressant och jag känner mig så energifylld som bara vill grotta ner mig i kursen efter en 8 h arbetsdag. Och ibland behöver jag bara få vila hjärnan med en promenad, serie, måla eller film.”

“Att sätta på musik på högsta musik, (ful)dansa mig svettig och skråla med i texten (helst sjunga lite falskt och fel haha) för full hals det för mig är self boost .En långpromenad med musik, podd eller en go vän (irl eller i mobilen) är också guld.Eller ett riktigt köttig “jag-vill-kräkas” pass på gymmet är också riktigt göttigt som self boost!!!”

“Jag försöker verkligen ta mig minst en timmes egentid varje dag (kan vara träning, ett varmt bad, matlagning, kolla på tv-serie bara jag vill se, etc, dvs något jag tycker är tillfredsställande för just mig). Egentid är väldigt väsentligt för mig när både maken och jag jobbar hemifrån och har så gjort det senaste året och våra barn har undervisning på distans. På så sätt blir jag boostad och orkar med livet i det stora hela! “

“Jag vet vad som funkar för mig: promenader, musik, läsning, fixa saker hemma, göra bra ifrån mig på jobbet (jo, man får säga att man mår bra av att prestera bra!) Men just nu får jag inte riktigt till något av det där. Därför boostar jag mig genom att: 1) Tänka att det är okej. Det jag vet funkar kommer att funka igen när jag orkar göra det – just nu är jag förlåtande och överseende. 2) Sova. I vanliga fall väljer jag det som funkar – speciellt läsningen – före sömn. Nu passar jag på att sova hela nätterna. 3) Vara nöjd med var jag är i livet. Jag står visserligen och stampar i alla former av utveckling, men tack vare att jag redan har kommit så långt jag har, i så många aspekter som är värdefulla för mig, är det ingen katastrof.”

“Mina bästa recept i livet oavsett pandemi eller inte;- LÄSA BOK! Alltså hitta en charmig bladvändare och ägna lite tid åt helt kravlös läsning. Ibland blir det två sidor ibland fastnar jag i 1 timme. Helt kravlös tid att uppslukas i en annan värld för en stund.-  Går till kvartesbageriet, beställler fika och slår läger för att reflektera över allt fint och glatt som livet erbjuder. Våga ensamfika, det äger!!- Dagliga check ins med mina bästa vänner. I över 10 års tid väcker vi varandra med ett godmorgon och ett godnatt i vår gruppchatt (plus skvaller däremellan). Det är på riktigt mitt bästa lifehack. Känns som att vi får leka varje dag.- Strosa runt i underställ en hel dag ute hos familjen bara för att jag Kan. “

“Jag boostar mig själv genom att inse hur fantastisk just jag är med alla egenskaper, vilja och engagemang. Oavsett om det är i arbetet eller hemmaplan. Vad faktiskt lilla jag har åstadkommit. Sen boostar jag mig själv genom att boosta andra. Lyfta andra och se andra människor. Kan handla om vänner, bekanta, familj, kollegor eller brukare/klienter, oavsett. Och boostar mig själv genom att utvecklas i träningen och äntligen se en utveckling. Såhär 31 år& två barn senare så är jag fasiken mitt starkaste jag , någonsin. De är en jäkla boost vill jag lova.”

” Jag peppar mig själv genom att jag ser till att ta tiden jag är permitterad från jobbet att utveckla mig själv. Jag har svårt att se tiden passera utan att göra något, så jag började plugga i mars, lagom till skiten slog till, till sommelier, och det är tufft men så kul. Men hinner även baka och leverera nybakat till sambons jobb o se kakmonstren bli överlyckliga, veva hemgjord pasta mitt i veckan, njuta av promenader med mamma i öronen (som jag saknar henne o pappa ibland orkar jag inte ringa för saknaden är för stor), träna är ett måste annars skulle jag gå under. Sen skulle det inte gå om jag inte hade peppande konton på instagram, de kan lika gärna få mig att ta i lite hårdare på träningen som att få mig att inse att man får bara sitta i soffan och inte göra något, det är okej. “

“Träning, hårt eller mjukt beroende på känsla, en lång god frukost tillsammans med barnen där man pratar om allt mellan himmel och jord på och sedan ett renskinn framför en värmande brasa med en bra bok .Att träna, ha kul, engagera sig i barnens (ofta väldigt roliga och insiktsrika) tankar och sedan bara slappna av och låta tvätten ligga utan dåligt samvete. Så enkelt, men samtidigt så himla fint.”

“Jag bröt ryggen på 2 ställen för 3 veckor sen när jag åkte pulka med mina barn. (Tur i oturen så blev jag inte förlamad utan kommer kunna gå obehindrat så småningom) Försöker boosta och peppa mig själv i eländet med:- Långa varma duschar! (när jag kommer i badkaret blir det varma bad)- Bröd! Alltså bröd, finns det något ljuvligare?Ger mig själv cred för att jag från att ha varit helt orörlig nu kan gå (med stöd) 100 meter! Kroppen är fantastisk!!Bonussvar: boostar mina medmänniskor och gläds åt andras framgång! “

“Utmana dig själv. 2019 var mitt nyårslöfte till mig själv att bli en åretruntbadare och sluta vara en badkruka. Klarade att bada fram till november första året, och den här vintern har jag klarat hela vintern, senaste doppet togs i helgen. Känner mig så befriad från mina tankar att “detta går inte” . Självförtroende-boost!2. Njut! Om man känner att man behöver ett njut på en vanlig sketen tisdag så ska man se till att ge sig själv det. Ta en paus från alla måsten, lägg en go ansiktsmask, ta en go drink, laga en vansinnesgod middag. Varför sitta och vänta in nån “speciell dag” för att få njuta? Vardagsnjut-boost!3. Gör något lite extra för någon annan. Få saker ger mig en sån varm känsla i magen som när någon blir glad och överraskad. Skicka ett blombud, baka nåt smarrigt, skicka nåt liten paket, brev eller kort med fina ord om hur mycket du uppskattar den där härliga människan du har fått äran att ha i ditt liv. Framkalla ett fint kort, köp en bra bok, eller skicka spontant ett mejl med nåt roligt klipp. Det behöver varken vara något stort eller dyrt, din vän kommer garanterat bli glad oavsett prislapp. Kärleks-boost! ”

“Jag boostar mig själv genom att försöka äta en så bra och varierad kost. Generellt mera frukt och grönt. Sen även gå utomhus och känna frisk luft. Köpa doftljus som får mitt hem att lukta gott. Köpa blommor och buketter till mig själv som skänker mig glädje att titta på hemma. Jag boostar också mig själv genom att vårda mina nära relationer genom att ha väldigt tät kontakt med min familj och vänner digitalt. Försöker hela tiden se det vackra i det lilla och tacksamhetsövningar ger mig också en boost.  Ni är så fantastiskt fina Joanna och Louise.  Ni träffar alltid så otroligt rätt med era samarbeten. Jag är så stolta över er och jag är så glad att jag får vara en del av eran resa. Ni är så mäktiga Powerkvinnor som hela tiden levererar utanför boxen oavsett vad som händer. Ni tänker om. Ni tänker nytt. Att boosta andra är också att boosta sig själv. Massa kärlek till er.”

“Jag boostar mig själv med att; 1. Fortsätta hålla vardagsrutiner med bra mat, träning & liknande trots hemmajobb vid pandemi. 2. Så ofta som möjligt ta hjälp med barnen så att mannen & jag får boosta oss ihop. 3.Boka in promenader eller teams-vindate med mina vänner så ofta det går!”

“Jag jobbar hemma och försöker verkligen ta pauser mer aktivt hemma; alltid lunchpromenad oavsett väder, släppa datorn och dricka kaffet i soffan. Unnar mig träningspass, ibland med vikter och ibland rörelse med flås. Ringer min bästis som bor långt bort och snackar under promenaden som hon går hos sig. Under ledig tid så är det mer fokus på det jag behöver/mår bra av som frisk luft, tid med familjen o träning än t.ex. storstädning av huset osv. Mer inkännande kring att känslor är olika från dag till dag än att bli orolig över varför en känner sig låg osv. Helt enkelt mer snällhet mot mig själv och mer boost av det just du behöver för att unna dig under den här “utmaningen” i form av en pandemi.”

“Jag boostar mig själv genom att uppskatta mig själv, som jag är, inte hålla tillbaka – att jag får vara mig själv, fullt ut! Tillåter mig att känna och när det behövs, inte känna. Att vara ödmjuk inför mig själv och att man aldrig kan planera för hur man känner.Sen bidrar alltid god mat, magiska vänner, färgglada kläder, choklad, träning och serier till min dagliga boost! Ibland tar man lite mer av det ena (choklad) och mindre av något annat!”

“Jag boostar nog mig själv mest genom att boosta andra. Finnas där för mina vänner i dessa konstiga tider, hitta sätt att umgås som är covid-ok. Det gör mig så jäkla glad också kanelbullar. Alltid kanelbullar.Älskar också att göra det som jag tycker är kul helt oberoende av om det är ”inne” eller inte. Det enda som spelar någon roll är ju att jag gillar det jag gör och hur jag är.”

“Jag boostar med att tillåta mig själv känslorna att det är okej att inte vara i nuet, carpe diem kan fara åt helvete ibland. Jag blickar framåt, hoppar över just nu och gör planer. Första resan efter pandemin – kollar flyg, hotell, läser recensioner, gör mappar. Jag reser i tankarna.En annan sak jag hittat för att gaska upp mig är att grotta ner mig i misär – dokumentärer, filmer, serier om på riktig skit. I allt det där hemska förstår jag hur lyckligt lottad jag är.Jag lagar även mycket mat – något jag dock alltid gör men det är min terapi. Därför är jag jävligt bra på det! Och dricker vin!!Att styra upp små middagar ger mig också en kick. Städa fint. Planera menyer. Gå bananas i sminkväskan. Tema kvällar?Att dansa som att ingen ser är ju allmänt känt. Men har ni testat att träna som att ingen ser? Så fruktansvärt kul. Överdriv totalt. På yogamattan är detta perfekt. Fake it til u make it typ.”

“Jag målar tavlor och åker till havet! Bästa boosten ever och mediativt och uppskattat.”

” Jag boostar mig själv genom att röra på mig konstant, att leva i utveckling (min drivkraft som lärare handlar mycket om att kunna ge av mig själv till eleverna så att de kan utvecklas, och när jag lyckas nå fram så fylls hela mitt hjärta) på olika sätt samt att göra det som jag älskar att göra.Det handlar framförallt om att vara ute mycket i naturen och att vara med mina hästar. Det ger mig energi, jag får vara aktiv och själen får ro. Gläder mig åt att mina tre älskade barn också alltid är med på något sätt och trivs i samma forum .”

“Det är så individuellt vad som ger en boost – jag är morgontrött, en person som uppskattar natur framför stadens brus och som gillar att njuta av en måltid i lugn och ro istället för något på språng. Här kommer lite tips.1. Årstidernas frukostlåda – en box som kommer hem till dig med ingredienser till fem näringsrika frukostar för en mysig start på dagen. Har fått så mycket inspiration till att äta varierat och lägga mer tid på att få en bra start på dagen – det hinner jag nu när jag jobbar hemma.2. Klappa djur! Alltså det är ju det bästa som finns och jag har ofta förmånen i mitt jobb att besöka bondgårdar och träffa alla sorters lagårdsdjur och är en lantlolla själv. Tycker om det så pass mycket att jag har varit djurskötare på en 4H-gård i Stockholm, de finns närmre än du tror och mitt tips är att gå till en 4H-gård eller liknande och träffa lite djur.3. Äta ute! Alltså inte ute på lokal utan testa att äta utomhus, det går såklart att göra upp en eld eller använda förra årets julklapp stormköket. Men lika bra att packa en mattermos och dryckestermos och ge sig ut. Kolla in portionen under tian på Instagram och hashtaggen #utefrulle Fy fasen vad gött det är! “

Stor hoodie med tryck Joanna: (LÄNK!), T-shirt med tryck: (LÄNK!)  Lila kit Louise: (LÄNK!) & (LÄNK!) 

VI HAR TÄVLAT UT 4 LOUNGEWEAR KIT!
Som avslutning vill vi även gratulera Frida Thilen, Maria Kvist Larsen, Johanna Larsson och Becky Palhus (dm:a mig era mailadresser) som har vunnit varsitt kit från H&Ms hållbara (och otroligt snygga) loungewear-kollektion. Om det är några som är värda lite extra boost så är det just ni. Grattis. <3

29

2 svar till “SELF BOOST LISTAN ALLA BEHÖVER I SITT LIV”

  1. Tokhärlig läsning! Att läsa varje ord, inkännande och eftertänksamt, gav en riktig self-boost. Kommer sväva på höga moln idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *