Sista coachpasset innan tävling.

Klockan sju imorse stod jag blöt och något lerig redo med min cykel utanför receptionen på Konditionsidrotts lokaler som numera ligger nere i gymmet på Kungliga Tennishallen på Lidingövägen. Det var dags för sista coachpasset med Carl Norell som jag har tränat med nu i över ett år.

Vi körde en timmes bikefit för de sista inställningarna för maximal prestation i liggande position och gick igenom träningen de sista veckorna innan tävling. Jag stannar kvar efteråt och körde mitt löppass på egen hand innan jag cyklade hemåt igen för att jobba.

Det såg ut såhär:
20 min 5.20 tempo
2 x 2km 4.50 tempo
2 x 1 km 4.30 tempo
1 x 1 km 5.50 tempo

Joggvila mellan intervallerna 3 minuter 5.50 tempo.

Men alltså hörrni, nu är det inte långt kvar. 4 veckor till IM Jönköping och 8 veckor till IM Gdynia. Hur tänker jag med träningen de sista veckorna innan loppet? Planen är att halvera träningsmängden den sista veckan innan tävlingen och aktivt vila de två sista dagarna innan. Så tex: om jag vanligtvis springer tröskelintervaller 10 km så kör jag 5km istället men på samma fart. Eller 50km istället för 100km cykel. Mitt sista långpass kommer vara Ecotrail maraton den 17e juli. Sen efter det kommer jag bara springa 8-12km pass fram tills veckan innan. Dagen innan tävling tänkte jag cykla en halvtimme runt Jönköping på lätt lätt motstånd samt simma tjugo minuter. Eller så delar jag upp det på fredag och lördag, jag får se hur dagsformen är. Detta är för att aktivera benen och hålla igång blodcirkulationen.

Sen är det bara att se till att lagret med syltkakor är påfyllt, att jag inte får punktering och viktigast av allt: att nerverna hänger med.

Jag l ä n g t a r.

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *