Slowlife i Busjön

I samarbete med Kia Motors

Igår, efter ett snabbt stopp på Håkanssons i Vansbro (überviktigt med gofika i stugan) så kom vi äntligen fram till Bysjön, min killes favoritplats på jorden. Jag förstod direkt vad han har menat de gånger han har berättat för mig om sitt och familjs smultronställe.

Alldeles avsides ca 15 minuter från Äppelbo, precis vid sjön med två små bryggor, bastu, en liten fiskebåt och såklart ett utedass med Allers och Hemmets Journal hängandes på väggen, ligger stugan. Det är en magisk plats där luften är krispig och sjön glittrar när solen bryter igenom molnen. Stugan är röd, precis som de flesta stugor här i Dalarna och direkt när jag kommer ut hit byter jag om till kängor och robusta kläder. Det finns inget draget vatten utan det görs antingen i sjön eller i den lilla duschen som pumpar upp sjövatten från den lilla slangen som löper upp till bastun. Vi borstar tänderna i våra tofflor på verandan och häller på vatten från vattendunken som står redo vid uteköket där disken står på tork.

Vinden får de små granarna mellan tallarna att svajja och vid den lilla grillen röker Svärfar fisken som han har fångat i sjön och som serveras på en knäckemacka ackompanjerat av en kall öl.

Vi spelar Varpa och skojjar om trollen i skogen. Kvällen är ljummen och vi tjuter när vi kastar oss i sjön efter att ha spenderat en stund i den glödheta bastun. Klockan hinner bli elva på kvällen när jag tvättar av mig en sista gång och går upp mot stugan igen.

Natten spenderas i en våningssäng med myggnät och blommiga tapeter. Och när morgonen gryr kokas kaffet som tas med ut på bryggan där dagen börjar och löpningen utgår från.

Jag har bara varit här 24 h och det är redan en av mina favoritplatser på jorden. Och bara tanken på att vi har 4 dagar till här gör mig alldeles salig.

69

2 svar till “Slowlife i Busjön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *