,

SLUTAR DU TRÄNA NÄR DU RESER?

Jag tappar rutinerna direkt när jag reser..”

Känns det igen? Det är inte så konstigt. Att resa innebär att förändra ett beteende och bryta ett mönster. Man sover, äter och verkar på en ny plats. Dygnsrytmen förändras och det går mer energi åt sådant som vanligtvis är väldigt enkelt och en standardrutin i livet.

Gymmet kanske inte har de vikter man är van vid eller ligger långt ifrån. Att ge sig ut att springa kan hemma ta 30 minuter från att man lämnar till att man är tillbaka igen. Då vet man exakt vart man ska springa. Man vet distans och tidsåtgång och vet exakt vad man ska göra när man är tillbaka från löpturen. Dessa 30 minuter kommer inte räcka om man befinner sig på en ny plats. Då ska man kolla kartan och sen kanske man ändå springer fel. Ens rutiner är annorlunda och man tar längre tid på sig. Detta gör det lite jobbigare att träna. Och har man sen tidigare haft en ibland jobbig inställning till träning och behövt jobba hårt för att få in rutinen hemma. Ja, då blir det väldigt lätt att börja skarva och hitta ursäkter för att inte genomföra träningen.

Så hur ska man göra då? Skala ner! Dra ner förväntningarna och utgå från det du har att tillgå. Gå en promenad i området och reka så du har en överblick på hur det ser ut och hur du kan lägga upp din löptur. Skriv ner vad för vikter det finns och byt ut övningarna. Vet du med dig att redan innan du åker iväg att det kommer finnas begränsade möjligheter till träning? Skapa andra alternativ! Vad kan du göra istället? Och blir det för övermäktigt, ta hjälp! Många av mina kunder får upplägg för sina specifika resor så de alltid kan genomföra träningen vart de än befinner sig.

Rutiner ser annorlunda ut när man reser. Du kan inte förvänta dig samma rutiner som du har hemma. Du kan inte förvänta dig något såvida du inte aktivt agerar. Men du kan göra det bästa av dem, det är ditt ansvar och du har alla möjligheter till rörelse om du VILL.

Att upptäcka en stad till fots genom att promenera eller springa är något av det bästa som finns. Det är iallafall min personliga åsikt. Och det var precis det vi gjorde igår.

52

2 svar till “SLUTAR DU TRÄNA NÄR DU RESER?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *