Smart förvaring i köket

Jag har ett relativt rymligt kök men fortfarande inte så rymligt så jag kan ha ett bord. Inte heller en skänk då jag behöver utrymmet då man går igenom köket till badrummet. Så den stora tomma väggen var ett litet problem. Hur skulle jag maximera utrymmet utan att avgränsa rörelseytan? Hur skulle jag lösa förvaring där djupet är begränsat?

Jag spenderade åtskilliga timmar på Pinterest och olika butiker. Och sen en dag gick jag in på Granit för att titta på en dörrmatta. Pang! Där hängde min lösning.

Så jag köpte 2 förvaringstavlor (finns här!), ett gäng krokar (finns här!), hyllor (finns här!), kroklist (finns här!) samt vinhållarna (också från Granit). Genast fick jag undan 2 stora hyllplan i köket där jag kunde ha kastruller och matlådor. Perfekt!

Nu återstår utrymmet under hyllorna och där har jag en idé. Jag vill ha en smal hylla som går att fälla upp till ett bord. Dvs ett hederligt klaffbord. Perfekt som avlastningsyta när man lagar mat eller bara för häng i köket med ett glas vin medan man lagar mat.

Dessvärre är det jag vill ha alldeles för dyrt (jag betalar inte 4000 spänn för ett klaffbord från String) och alldeles för brett. Så nu mailar jag med lite olika snickare för att se om de kanske har någon fiffig lösning.

Stay tuned,

62

11 svar till “Smart förvaring i köket”

 1. Så himla smart och snyggt. Letat nåt liknande till sommarstället. Hängarna för vinglasen, finns dom också på Granit?
  /Ulrica

 2. Så jäkla snyggt och smart! Vill bara se mer och mer från lägenheten med alla smarta saker och snygga detaljer ?

 3. Så fint!! Var har du fått tag i vinhållarna? Har funderat på en liknande lösning i mitt kök som också är ganska litet. Planerar att bygga ett eget klaffbord av några konsoler och en betsad liten bordsskiva, tror det blir bra!

 4. Hee3lt magiskt! Nu ska jag övertala sambon att vi behöver sånt här bara….vinracken har du hittat dom på granit oxå?

  Är sååååå nyfiken på din lägenhet !! Ser ut att vara kanaonfin!
  Ha en hääääärlig helg!!
  Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *