,

Snapshots Abisko & Riksgränsen

Konstaterade i bilen på väg hem från Arlanda att tre dagar kändes som en vecka iväg från Stockholm. Kanske för att vi slog av på takten rejält däruppe. Att intrycken från allt det vackra runt omkring oss bäddade in oss i en sorts mental kokong, och vi tappade lite tid och rum.

Det var en sådan grov kontrast att landa tidigare idag. Lämnade väskan på en sekund hemma och befann mig sedan på språng ner till Haymarket för två möten innan jag sprintade hem igen med sushi takeaway i påsen. Och jag hann tänka: förstör inte vad dessa tre dagarna gav dig nu.

Att välja Kiruna som bas för en strategi konferans med SOS International istället för ett oinspirerande själadödande konferensrum norr om stan kan vara höstens bästa beslut.

Det gav inte bara arbetsro men även ett sug på mer tid norröver i vårt fantastiska land som är så vackert att jag tappar andan emellanåt.

Vi ses snart igen Kiruna, det tummar vi på.

0

0 svar till “Snapshots Abisko & Riksgränsen”

 1. Ta tåget nästa gång! Jättetrevligt och stannar perfekt vid Abisko turist. 🙂 så kanske glaciärerna där uppe håller lite längre. 🙂

  Håller med, otroligt magiskt där uppe!

  • Hade jag gärna gjort men det var tyvärr inte möjligt denna gången då jag var där på jobb.

   Tror nog glaciärerna håller ett tag till så jag hinner ta tåget dit en annan gång 🙂

 2. alltså det är så fint så jag orkar inte. ändå bor jag ju med sådana där vyer utanför fönstret. det är som att när man ser något liknande genom någon annan så ser man det ibland mer.

  • Men eller hur? Det är samma sak när jag ser bilder från Skåne, man slås av det på ett helt annat sätt då. <3

 3. Om tiden finns – åk tåg upp! Nattåg är skitmysigt tycker jag, har man trevligt sällskap går timmarna fort och man sover helt ok. På förmiddagen får man se en del av den vackraste tågsträcka man kan tänka sig, från Kiruna till Riksgränsen (eller hela vägen till Narvik, där naturen är annorlunda). Jag var i Riksgränsen i maj och den lilla snön gjorde att man kunde mixa sina slalomåk med löpning på bara vägar. Och i helgen var jag i Åre, njöt av lugnet, de gröna bergen, den blåa sjön. Badade varje dag 🙂 Mer fjäll till folket!

  • Det ska jag definitivt få till, åkte förbi tågstationen när jag var däruppe. Så det är absolut ett alternativ! 🙂

 4. Var i Kiruna med omnejd för något år sedan, det var verkligen helt fantastiskt! Som du skriver så är det något speciellt, var betydligt mer utvilad efter en vecka än efter hela sommarsemestern… Ska absolut åka upp igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *