Snorkling med havsköldpaddor i Hikkaduwa

Häromdagen åkte jag, Axel, Marlon & Calle till Hikkaduwa som ligger ca 50 min norrut med bil från Weligama. Vi hade stämt träff med en guide (som visade sig vara väldigt överflödig) för att få lite snorkling-tips samt besöka en sköldpadds-strand.

Hikkaduwa är inget ställe jag skulle säga att man bör besöka. Visst är det lite härligt med den långrunda stranden, reven och strandrestaurangerna precis vid vattenbrynet. Som Thailand för 10 år sedan. Men det bleknar tyvärr av alla förbannade ryssar som har invaderat stället.

Det häftiga med dagen var såklart havssköldpaddorna som det fanns gott av. Efter att ha matat dem med sjögräs på ena sidan av stranden gick vi bort till andra sidan för att snorkla. Ett hav av färgglada fiskar kom emot oss samtidigt som vi simmade över korallrev (som tyvärr började dö ut av människans intågande). Vattnet var klart och varmt, det fanns liksom inget som vi trodde skulle kunna toppa det.

Tills jag ser jag 3 stora skuggor under mig.

Havsköldpaddor!

Och sedan följde en halvtimme där vi simmade jämsides med stora vackra havsköldpaddor. Hur fantastiskt är inte det?

Tyvärr bröts magin när vi någon timme senare fick vänta 1.5h timme på vår mat på en av lunchrestaurangerna vid vattnet. Nåja. Allt kan ju inte vara magiskt.

Hur som så var det en väldigt bra dag. Minus ryssarna, de är tamejfan alltid ett minus.

0

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *