Snorkling runt Gili öarna

Jag försöker ta tillfället i akt och snorkla på varenda resa jag är på. I Mexico snorklade vi i Cenotes Dos Ojos (läs inlägget här) och i Sri Lanka drog vi till Hikkaduwa (läs här) och snorklade med havssköldpaddor. För några år sedan var jag i Curacao och spenderade timmar i vattnet.  Samma sak i Koh Tao och Boracay. Jag har alltid gillat vatten. Speciellt att vistas under vatten. Det är en mäktig känsla och jag känner mig mäktig därunder.
Det är nog det enda jag ångrar på alla mina resor, att jag aldrig fick tummarna loss och tog dykcert. Det är 2019 projekt, bestämde det idag när jag simmade bland koraller och statyer under vattnet. Detta året är året jag drar iväg och dyker.


Sista dagen på Gili T drog vi ut och snorklade i 2.5 timme. Kvällen innan hade vi bokat med en privat båt, betalat deposition och bestämt tid. 08:50 morgonen därpå stod vi redo nere vid stranden där båtarna låg och guppade. Efter att ha betalat resten av summan (totalt ca 450 svenska kronor för oss båda) så klev vi ombord med vår dykguide Eddie. Vi åkte bort till första stoppet som låg ca 10 minuter från Gili T, utanför Gili Meno. Där har en konstnär vid namn Jason deCaires Taylor placerat sina skulpturer, varav denna, som skall vara någon form av romantisk tolkning av hopp. På IG så har jag postat en film som jag har klippt ihop från olika klipp som jag tog med min GoPro. Det är även därifrån dessa bilderna är tagna.

Vidare till nästa spot, som bestod av ett skeppsvrak och havsköldpaddor. Jag märkte hur jag blev djärvare och djärvare i mina dyk. I början så fick jag sjukt ont i öronen av trycket, men desto längre jag var i vattnet så neutraliserades trycket och jag kunde simma djupare och längre.

Sista stoppet! Fantastiskt korallrev längst bort vid Gili Air. Vi såg havsköldpaddor och massor av fisk (se filmen). Gili Air verkar vara en fantastisk öl, dit vill jag nästa gång jag besöker Gili. För tro mig, det kommer bli en nästa gång. Det är magiskt här. Slår Thailand alla dagar i veckan.

Stort plus för att öborna verkligen försöker hålla öarna skräpfria och är väldigt tydliga i att man ej får röra koraller samt ska visa respekt i vattnet. Sånt känns bra. Det är bra. Så var det tyvärr inte på Sri Lanka. Men jag hoppas de kommer dit.

0

3 kommentarer

  1. Åh, du måste ta dykcert! Bland det bästa jag gjort. Tog advanced diving på Gili T och hängde sen runt där i flera veckor och gjorde en massa dyk. Otroligt!

  2. Håller med om att ta dykcert är bland det häftigaste jag har gjort! Tog också mitt på Bali, i en liten fiskeby som heter Amed. Bodde i en liten villa precis vid havet, hängde med de andra dykarna och dök dök dök. Finns inte så mycket annat att göra, men stället är magiskt! Det och de som jag tog dykcertet hos, Adventure Divers Bali, rekommenderas alla dagar i veckan!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *