THE LIST: STÖRIGA MÄNNISKOR PÅ FLYGPLATSER/FLYGPLAN

Det finns en speciell typ av människor på flygplatser som irriterar mig något så fruktansvärt. Då och då stöter man på dem, somliga värre än andra. Jag lyckades dock pricka in de flesta sorter igår.

1. Kön till gaten. En familjefar som promt ville gå före i samma kö då hans familj med 7382 barn behövde checkas in tidigt. De kom i princip sist till Arlanda och skulle med samma plan som alla andra. Incheckningen var fortfarande stängd men hans anledning var att barnen inte kommer orka vänta så länge som den långa kön skulle tvinga dem till. Tonen? Inte så att man blev sugen att hjälpa till direkt. Min lösning? Skaffa inte ett helt fotbollslag som du dessutom inte kan hantera, åk tidigare eller be snällt (den brukar funka).

2. Säkerhetskontrollen. Sniken, ursäkta ordvalet, kärring som efter ett par meters tryckande mot min rygg gjorde en höger vänster och trängde sig. No shame at all fortsatt hon med en väsande röst att hon hade väldigt bråttom. Det var så bråttom att hon givetvis inte tänkte på att packa upp dator samt lägga i sin hudvård i små påsar etc inför bandet. Nej. Det började hon krångla med när hon väl stod där. Kön var måttligt road. Jag var precis bakom och blev därefter framvinkad vakten att börja lägga upp mina saker på bandet. Det gjorde henne riktigt irriterad och fick henne att skrika “jag var faktiskt före!”. Jag log och visade med handen att hon kunde gå, jag kan vänta. Givetvis började allt pipa. Vilket resulterade i att hon fick gå tillbaka. Men hon låter inte mig gå medan hon tar av sig skorna. Nej, den lediga handen vevar hon med för att jag och resten av kön minsann ska vänta. När hon väl kommer igenom piper det igen och hon får ställa sig åt sidan. Då ber vakten (som nu är riktigt irriterad) mig att gå framåt, vilket jag gör och givetvis utan att det piper. Detta får henne att tappa det totalt och hon säger ännu högre att hon minsann inte är klar ännu och att jag ska vänta på min tur. Jag glider förbi med ett leende samtidigt som jag säger “Det hade jag kunnat men inte när du är så jävla otrevlig.” Karma. Kaa-aarma.

3. Gaten. Berusat gubbgäng som ska med flighten till Bangkok. Skränar och vrålar. Flinar äckligt mot två thailändska kvinnor som står vid sidan med sina barn. Jag säger till min man att det är väldigt förutfattade meningar som florerar i mina tankar just nu. Tankar som innefattar ord dom pattaya och bargator där inte bara sprit inhandlas. Dömande? Ja, men deras beteende gjorde det knappast enkelt för dem.

4. Gaten (igen). Samma gate men några minuter senare. Det skriks, puttas och hetsas. MÅSTE PÅ PLANET. Men herregud era jävla idioter. Ni kommer med då ni har biljett och sittplats. Ni är inräknade. Lugn.

5. Planet. “NEJ MEN TJÄNA LENNART! SKA DU OCKSÅ TILL THAAAAILLANND HÖHÖHÖ”. Det hålls någon form av välkomstkommite mitt i gången när alla ska på. Allt stoppas upp och inget går framåt. Ingen är förvånad att det är en av personerna som 10 min tidigare hade hetsat på planet.

6. Planet (igen). Varje gång personen bakom mig skulle resa sig upp så tar han tag i min stolsrygg ner mot mitt huvud och drar inte bara ner stolen så jag varje gång väcks utan sliter med sig halva mitt hår. Tack.

7. Bagagebandet. Ingen släpper förbi eller fram. Det är samma hets igen. Jag jag jag.

Men förutom det så gick det kanon att flyga igår, jag såg 6 filmer och åt min vikt i lakritskulor.

Hej!

115

9 svar till “THE LIST: STÖRIGA MÄNNISKOR PÅ FLYGPLATSER/FLYGPLAN”

 1. Just säkerhetskontrollen är min pet peeve nummer 1 på flygplatser. En gång på Schönefeldt var det lång kö. Folk har inte förberett som de ska och en snubbe, för självklart var det en snubbe, framför ojar sig och fattar inte hur folk är så korkade, inte har förberett sig, det är ju småflaskor som gäller… osv. Vi himlar med ögonen och suckar. Sen är det hans tur. Han förstår inte alls varför han blir stoppad då han har 2 stora jävla family fresh duschkrämer som han inte får ta med..de var på närmare en liter styck. De skulle han minsann inte kasta..de var ju nya. Ja men sorry had kostar en sån, 30 spänn? ? Förstår upprördheten. Men han är förstås helt oförstående.

 2. Men ja, eller hur!

  Vadå måste jag packa upp datorn! ??‍♀️

  Vi måste stå först i kön till gaten, så att ingen kommer förbi. Och sedan inte flytta på sig när flygvärdarna säger till. Fick tränga oss igenom, men två barn, när det var våran tur!

  Varför måste alla stå med HELA familjen så nära bagagbandet som möjligt, omöjligt att komma fram och hämta väskor!

  Vi är en småbarns familj, som lätt och smidigt tar oss igenom säkerhetskontroler m.m

 3. Känner precis samma, speciellt säkerhetskontrollen! Att människor inte kan förbereda sig utan ska börja med bälte och dator när dom kommer fram eller fortfarande inte förstår att vätska inte är tillåtet (fortfarande)

 4. Jag undviker resa med nämnda bolag. Just pga detta. Pallar inte. Tar hellre en omväg via DXB eller något annat. Inte ens business kan få mig att resa med denna flighten till BKK pga klientelet. Sorgligt men sant.

 5. Alltså….OMG! Kan inte bara vissa människor antingen låta bli att resa eller gå en kurs i hyfs? ???‍♀️Sjukt bra jobbat av dig dock och Helt Rätt att säga åt den där störiga människan. Karma is a bitch som sagt. Ha en underbar resa och god jul! ❤️??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *