Styling med Björn Axén: Fixa enkel volym med hjälp av locktång.


Nu ska vi prata volym mina vänner, och inte vilken volym som helst utan nämligen lättjobbad hårvolym som funkar både till vardags och fest. I lördags var jag som sagt och spelade in en minitutorial med Christian på Björn Axén i deras lokaler på Birger Jarlsgatan 124.  Filmerna finns som höjdpunkt i min profil på Instagram och heter “Tutorial Styling”. Där får ni se hur hur enkelt det är steg för steg att skapa ovanstående frisyr.

Såhär såg jag ut före stylingen. Håret hade vax och spray i sig som vi tvättade ut för att därefter börja stylingen som sker i blött hår.  Vi började med att ha i ett värmeskydd (länk)  som sprejades (1-2 sprut per sida + baksida och lugg) i hela håret samt volymgivande mousse (länk) innan vi fönade. När håret var torrt började vi locka det med en 32 mm locktång (länk)  Det bästa är om ni kikar på filmen för att bäst se hur vi lockade håret, det var inte alls svårt, men lättare att förstå om man ser det. Det viktigaste är att tänka på att locka det korta håret inåt på sidan och lägga över luggen steg för steg när man lockar så man verkligen får den där wawawoom-känslan.


Som avslutning tog vi i Styling Cream (länk) och ett fixerande hårspray (länk) som inte tynger håret utan gör det rörligt och flexibelt men håller ändå ihop allt, tro mig jag frillan satt där den skulle efter några timmars dans ute och jag när jag vaknade morgonen därpå kunde jag enkelt borsta ut allt utan att känna att jag bröt av håret.

Och såhär blev resultatet! Don´t mind mina fnasiga läppar, fokusera på håret – visst blev det bra? Det är verkligen så enkelt att göra och det tar inte mer än 30 minuter max! Det bästa är att börja öva på en frisyr när man inte har något speciellt på agendan. Låt oss säga att man ska iväg ner till ICA eller har lite extra tid över på morgonen innan jobbet, testa dig fram då och våga leka runt lite med locktången. Ju mer van man blir vid produkterna och värmeverktyg desto snabbare får man in “snitsen” och desto fortare blir det att skapa denna looken.

Lycka till!

0

0 svar till “Styling med Björn Axén: Fixa enkel volym med hjälp av locktång.”

  1. Hej!
    Måste börja med att säga att du blev sååå jäkla snygg i håret!! Sen till min fråga, hur hanterar du personer som tror sig äga hela jävla bassängen, hur gör du för att inte bara ge upp och skita i allt? Simmade imorse och hade någon som skapade monstervågor så att jag förmodligen har svalt halva bassängen, att han dessutom simmade så att jag var tvungen att trycka mig mot kanten gjorde inte saken bättre!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *