,

SWICA X SALOMON SPEEDCROSS 6 PÅ ELLERY BEACH HOUSE

Samarbete med Salomon

Lika snabb som jag känner mig på flack asfalt, lika stark känner jag mig när jag steg för steg tar mig framåt i utmanande terräng. Steg mot lerig stig, ett hopp över ett omkullvält träd och blöta snår som suger fast mina steg. Jag famlar, ömsom rasar framåt. Steg som driver på och en kropp som har full kontroll framåt. Jag litar på mig själv. Jag vet vart och hur jag sätter steget. Men för det krävs bra gear, för har man bra utrustning så kan man fokusera på det viktiga – to play. 

Jag bjöd med mig ett gäng vänner till Ellery Beach House idag där jag tillsammans med min partner Salomon introducerade nya Speedcross 6. För många av oss inbitna löpare är denna sko inte direkt en nyhet. Speedcross har hängt med ett tag men men har nu uppdaterats med ett starkare arv. Speedcross 6 kommer med ett nytt och förbättrat greppmönster som ger bättre grepp överallt, skönare löpkänsla men utan att tumma på vikt eller flexibilitet. 


Att göra ett löpevent är numera rätt enkelt. Ut och spring, testa skorna. Men det gäller även att förmedla MIN känsla kring löpning, ge produkten maximalt fokus samt lyfta mitt samarbete med Salomon. Det är inte svårt, men det är en utmaning när man vill göra det bra och ge sina gäster en fin dag. Jag är oerhört tacksam över att Salomon är en kreativ och bjussig partner att jobba med och som alltid låter mig ha fria händer.


Vid 11 idag välkomnade jag, min fotograf Julia och Malin från Salomon ett gäng taggade tjejer som hämtades med taxi inne i stan. Det var äntligen dags för mitt Speedcross-event ute på Ellery Beach House tillsammans med Salomon. Efter ett snabbt ombyte och briefing drog vi iväg, självklart i våra Speedcross 6. Jag hade under veckan varit och rekat en löprunda för att få in både asfalt, grus, stig och gräs. Allt för att testa skon ordentligt och såklart – bjuda på en härlig löprunda i den krispiga höstsolen.

Efter löpningen, som tog runt 30 minuter var vi tillbaka på Ellery där vi svidade om till morgonrockar, intog lite mellanmål (viktigt!) och fortsatte därefter dagen i spa:et. Bastu, kallbad, häng på den lilla stranden nedanför hotellet. Vi gjorde allt. För det är precis det jag älskar med träning och framförallt löpning. Man kan göra allt, det ena utesluter inte det andra. Framåt två åt vi en gemensam lunch och därefter vinkade jag av tjejerna. Vilken dag vi fick!

Och jag? Jag fortsatte min dag i morgonrock och datorn i knäet. Så här sitter jag nu och sammanfattar en väldigt mysig och lyckad eventdag. Speedcross 6 är Salomons “skitsko” och jag vet, det må låta negativt det är precis tvärtom. Skon tål det allra lerigaste väder och ger dig rätt förutsättningar vare sig du ska gå ut med hunden eller springa långpass över stock och sten. Den finns i Gore-tex och med spikdubbar. Jag har även de med spikdubbar och de gör verkligen sitt jobb.

Fun fact:
Material tillverkade av återvunna produkter, som till exempel PET-flaskor eller annan substansåtervinning

Skon ligger på ca 1500 kr och finns att hitta här.

Stort tack till er som kom och till den glädje och löpentusiasm ni sprider. Man behöver inte vara en fullfjädrad löpare, man behöver bara vilja och vara öppen för att testa på. Det är det allt handlar om, att sätta en fot framför den andra. Ni är grymma!

Och glöm inte, tomorrow is yours. ♡

Foto: Julia Liljebaeck

29

4 svar till “SWICA X SALOMON SPEEDCROSS 6 PÅ ELLERY BEACH HOUSE”

  1. Riktigt fint samarbete! Och tack för bra tips! Har letat nya trailskor ett tag nu och tycker det är en djungel med allt som finns. Blir dock sugen på att testa dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *