Swica´s Springbössa för Musikhjälpen

ÄNTLIGEN får jag berätta vad jag ska göra den 12:e december och 12 timmar framåt. Håller ni i er? Okej, here it goes. Gud, Jag är så nervös inför detta.

Jag ska vara med i Musikhjälpen och kommer gå in i buren 08:00 den 12:e december!

Tillsammans med er öppnar jag upp bössan som heter “Swica´s Springbössa för Musikhjälpen” och kommer under 12 timmar tillsammans med er hjälp samla in pengar för årets tema “Sex är inte ett vapen” genom att stå på en crosstrainer i 12 timmar inne i buren.

Det är ett tungt ämne och när Musikhjälpen kontaktade mig i oktober blev jag såklart väldigt glad men även väldigt besluten om att använda min glädje för rörelse till just detta. Och sprida den rörelsen. Kanske får det någon att ta sina första löpsteg. Och bara det lilla, nej fel ordval. Det är inte lite. Det är stort. Bara det är ett steg i rätt riktning. Och samlar vi dessutom in pengar… ja men ni förstår ju själva. Panggrej.

“Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap.
Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman – medan många förövare går ostraffade.
” Läs mer om årets tema här.

Varför en crosstrainer och inte ett löpband? Av den enkla anledningen att det låter för mycket då jag kommer stå i direktsändning och bland andra gäster som gästar buren. Så vi löste det genom att ta det närmsta man kunde komma till löpning. Däremot så vill jag att NI springer. För detta gör vi tillsammans och alla kan vara med i denna utmaningen. Det är så vi kommer att bidra och så vi förhoppningsvis kan samla in en ordentlig summa i vår bössa. Jag tillsammans med Musikhjälpens team kommer skicka ut utmaningar till er och ni som kan får gärna, nej ni måste, komma till torget i Västerås och peppa på. Men även hjälpa till då vi kommer plocka in personer från bland annat torget för att lösa av mig så jag kan få äta, gå på toaletten och vila en stund.

För er som inte har möjlighet att komma till Västerås ni får mer än gärna posta bilder, skicka filmer, dela er löpning och era bidrag till bössan. Detta kommer repostas och delas samtidigt som jag kommer uppdatera er så mycket jag kan inifrån buren.

Uplägg:
Skänk 10 kr, 100 kr eller 500 kr per kilometer ni springer själva eller i grupp/företag. Hänger ni med? Detta för att alla ska kunna vara med och bidra.

Jag kommer behöva allt stöd jag kan få och ser framemot att göra detta tillsammans. Det kommer finnas olika nivåer och när en viss summa är nådd så kommer vissa saker hända. Mer kan jag inte berätta nu. Men desto mer vi samlar in, desto mer vi springer – desto mer utmaningar kommer även jag få.

Bössan kommer finnas live här och ni kan börja skänka från och med måndag.

Är ni med mig nu? Hur långt klarar vi av att springa tillsammans? Och framförallt – kommer jag klara timmarna i buren?

Herregud. Detta är OEEETRROLIIGT SPÄNNANDE!
 

92

17 svar till “Swica´s Springbössa för Musikhjälpen”

   • Underbart Swica!! Kan tyvärr inte vara med i Västerås men alla mina kilometrar jag springer i Kalmar från nu till nästa vecka går till din bössa. Vi gör detta tillsammans nu??‍♀️❤️

 1. Fantastiskt!! Wow. Lyllos mig som bor i Västerås och kan vara på plats och heja, samt använda mig av min egen träning att bidra till insamlingen??

 2. Kul! Det ska jag följa via radio och webb… Kör en tia per km som jag springer från och med idag. Vilken bra motivation för att komma ut ?????

  • Sjukt bra! Ser framemot att se hur mycket du springer ihop. Skicka gärna till mig under veckan så kan jag dela! 🙂

 3. Så jävla fint! Älskar musikhjälpen – är fan bästa tiden på året TYP och det är så kul att just du ska vara med! Heja heja

 4. Men herregud vad pepp jag blev på att springa nu då! Blir ett pass på lördag och sen skänka till bössan. Fy fan vad kul! Och vilken jäkla power kvinna du ärrrrr!

 5. Lycka till med detta.
  Vilket viktigt ämne.
  Jag kommer att skänka med, och springer, det gör jag nästan dagligen.
  Heja dig, och alla andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *