,

Hur funkar Skin Renewal från Swiss Clinic?

I samarbete med Swiss Clinic


Några av er som har följt mig ett tag vet att jag har kört med Swiss Clinic ett tag och hade även före jul en väldigt uppskattad middag (läs mer om den här) för ett gäng tjejer från Friendcation tillsammans med Swiss Clinic och Dr K Clinics. Det var då jag kom i kontakt med Skin Renewal och deras Skin Roller. Jag körde då ett tag och märkte skillnad i form av mer lyster. Sedan dess har jag använt den från och till samt även deras andra produkter så som deras dry mask och micellar cleansing gel. Men! Det är inte det vi ska prata om nu. Utan nu ska vi prata om Skin Renewal behandlingen som jag körde igång med för 1.5 vecka sedan och har fått en del frågor om.


Skin Rollern som består av 540 mikronålar och öppnar upp mikrokanaler i huden som gör den mottaglig för efterbehandlande produkter. Men först och främst så stimulerar nålarna en “skada” på huden så att kroppen startar en naturlig läkningsprocess. Tänk såhär, hur fin hud får man inte efter ett sår exempelvis? Ta det minus ärret, så skulle man kunna beskriva Skin Rollern. Elasticiteten i huden och produktionen av kollagen ökar vilket medför lyster.

Nu hade jag ett annat syfte än enbart lyster och valde att köra med 0.5 mm för att fokusera på mina ärr. Visst rollade jag hela ansiktet, men jag tog några extra tag kring näsan, hakan och kinden där mina ärr finns från olyckan. Behandlingen ska göras på ren och frisk hud vilket menas med att inga öppna sår eller inflammerade partier får behandlas. Därav varför jag började med behandlingen nu. Det är heller inte rekommenderat att rolla på morgonen då huden blir ganska röd och kan upplevas som “torr”. Och dessutom behöver den tid “att jobba” ifred vilket den inte hinner göra på dagen då man sminkar sig och ger sig ut bland avgaser, solljus och andra påfrestningar. Så gör det istället till din kvällsrutin, det tar inte mer än 10 minuter . Rolla fram och tillbaka, det ska kännas men ta det lugnt i början. Efter hand kan du öka trycket – jag lovar, du kommer märka vad jag menar. Kör på i ca 3-5 minuter och en “kur” görs under 5-7 dagar.

Nu till det viktiga! Serumet som efterbehandlar. Det är speciellt framtaget för att reparera huden och känns nästan lite kylande när det läggs på. Ett tips som jag har läst att många gör är att de ställer in det i kylskåpet innan användning. Serumet stimulerar kroppens makrofager (vita blodkroppar i immunförsvaret) och främjar därmed tillväxten av ny hud. Jag smetar på ett rejält lager vilket jag iofs tror är alldeles för mycket men äh, det har ju gått bra hittils och jag gillar mask-känslan man får. Detta serumet ska inte tvättas av utan det sover man med och morgonen efter så kan mat tvätta ansiktet med vatten och sen exempelvis ta på deras micellära gel eller en dagkräm med mycket fukt. Just under en kur så är jag extra noga med fukten då jag märker att mitt ansikte blir väldigt torrt.

Jag har precis avslutat min kur (idag) och kommer köra en kur till om ca en vecka efter att huden har fått vila lite. Min hud på kinden har jämnat ut sig lite men jag tror det kommer ta mer än en kur för att jag ska se någon skillnad på resterande ärr. Det tar sin tid vilket det får göra, men det känns bra att jag har verktygen och något jag kan göra själv hemma. Visst kommer jag gå på en dermapen behandling för min näsa som är mest utsatt och har väldigt grova ärrbildningar, men att kunna påverka resterande läkning på egen hand och dessutom utan att det ska kännas som att ett tidskrävande projekt är riktigt skönt faktiskt. Speciellt när man får en jäkla glow på köpet.

Vill ni läsa mer om produkterna så klickar ni här och vill beställa en kur så kan ni använda JOANNA20 så får ni 20% rabatt på samtliga av Swiss Clinics produkter.

Har ni några som helst frågor så tveka inte att ställa dem till mig här under detta inlägget. Just ja, glöm inte att desinfektera rollern efter användning! Tänk på att det är nålar som ska in i din hud, var noga med hygienen. Det finns en antibakteriella spray som man kan köpa för ca hundralappen till.

Kram på er,

0

0 svar till “Hur funkar Skin Renewal från Swiss Clinic?”

 1. Ahh! Klickade hem direkt, perfekt födelsedagspresent till mig själv 🙂 Startar min födelsedagvecka nu till helgen, så då jäklar!
  Hur gör du med syror och annan lite mer aktiv hudvård under tiden. Jag är en riktig torris och beställde hem “glowkitet”.
  Jag jobbar mycket med 10% AHA-syra, ca 2 ggr/vecka och sen Retinol 1% ca 3 ggr/vecka.
  Ska jag lägga ner det under mina kurer med rollern?
  Tack för bra inlägg!
  Kram

  • Hej Agnes!

   Först och främst – älskar begreppen födelsedagsvecka! Kör också det 🙂

   Under min 6 dagars kur så kör jag endast med massa fukt, swissprodukter samt dag och nattkräm. Allt annat pausar jag med, det funkar för mig plus att det verkligen känns som att huden får “jobba” ändå.

   Du får gärna återkoppla vad du tyckte sen! Grattis på födelsedagen och stor kram!

   • Det är det bästa, hade en födelsedagsmånad förra året, två veckor innan B-day och två veckor efter. Vissa år får man helt enkelt bara trycka på lite extra 😉
    Tack!

 2. Hej, klickade hem deras produkt förra veckan när fu tipsade om dem i din story 🙂
  Min fråga är, ska man ha serumet i kylskåpet hela tiden eller bara inför behandlingen? Tyckte jag läste något liknande på deras hemsida. Står även något om att man bör byta ute sin roller efter ca 4 mån, stämmer detta? Är det ett måste? Tack för svar! Kram

  • Hey ami! Vad roligt! 🙂

   Jag har det i kylskåpet inför behandling typ 30 minuter. Alltså..ska jag var ärlig så har jag ej bytt ut den, jag har däremot varit nitisk noga med rengöringen. Men kommer byta ut den inför våren. Jag förvarar den även på ett rent ställe och försluten. Kram

 3. moppen10 här,
  grymt inlägg- men alltså, kan jag köpa roller, serum och desinfektionsmedel och klara mig bra med det, eller ”behöver” jag paketet med masker och grejer med…?
  Tack för bästa inspon ✨???

 4. Hej!
  Jag tror jag provar det? har mycket problem med på en sida torr hud och på andra har massa blackheads och ibland röda pimpels… Jag tror det finns för mycket döda cellers på min ansikte ex. när man är efter träning och även efter dusch man svettas så mycket så kanske att rensa och massera på kvällen är bra ?

  Man kör serum efter? Och före behandling? Det räker att bara rensa ansikte?

  Puss
  Dominika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *