Tassar fram.

Ni är många som undrar hur det går med knäet och jag kan glatt meddela att all löpvila och rehab har gjort mig gott. Jag gjorde upp en plan med mig själv för några veckor sedan när jag såg hur september bokades upp att helt enkelt bestämma mig där och då att jag kommer köra september som en “återhämtningsmånad”. Kortare träningspass, lägre intensitet och mer vila. Åker till Dublin med Louise imorgon och sedan därefter direkt till Prag på jobb måndag – torsdag. Sedan är jag hemma i ca 1 vecka innan jag åker till Barcelona på yoga-resa i 5 dagar. Mitt i allt detta har jag jobb, samarbeten, möten, 30 års fest för bästa Bettan, samt fira min kille som fyller år och häng med vänner. Och jag ä l s k a r varenda minut av detta. Men då jag har väldigt lätt för att ösa på i ett rasande tempo och mår som sagt väldigt bra av att ha dagarna fullspäckade in i minsta minut så är det lätt att bara ösa och tappa bort kvalitén i det man gör. Det är inte bra. Och det vet jag ju om. Jag vill inte rusa igenom livet, vilket jag tror att man faktiskt inte behöver göra även om man har mycket i perioder. Man måste vara närvarande i det man gör och reflektera. Som att lägga in långpass och mina vanliga träningstimmar i ett schema som redan maxas, till vilken nytta? Vad får jag ut av det?

Så därför var det så skönt att bestämma mig för att backa med träningen och verkligen utnyttja det faktum att tiden är knapp. För nu när jag verkligen inte har mer tid än 30 minuter på morgonen så känner jag mig inte ett dugg stressad eller sur över det. Detta är enligt planen och mer behövs inte.

Igår kväll efter jag hade kommit hem från en leverantörsmiddag gick jag ner till gymmet och körde rehab/stretch samt testade att springa lite lätt. Körde 500 m gång och varvade det 5 gånger med 200 m lugn löpning på bandet. Efter 30 minuter gick jag upp igen och fortsatte packa inför resan. Kroppen kändes fräsch och knäet gav inte ifrån sig ett pip. Jag hoppades att känslan skulle hålla i sig i morse när jag gick ner igen för att riva av ett snabbt och effektivt träningspass innan jobbet.

Lånade delar av Felicias morgonpass och modifierade det lite innan jag körde igång:

25 min amrap:

15 marklyft
15 hantelpressar
15 hantelsnatch
15 utfall med hantel över huvudet
15 benlyft
200 m lätt löpning

Sedan var jag klar och skyndande mig upp igen för att starta dagen.

Imorgon drar jag som sagt till Dublin och låter kroppen vila från träning i 3 dagar. Testar att springa 1-2 km på måndag och fortsätter kötta på med mina rump/ben-pass. Ska undersöka om det finns gym på hotellet i Prag, annars blir det uteträning i den mån det går.

För ni vet ju vad jag brukar säga?

Allt går.

Det handlar egentligen bara om inställning.

9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *