TISDAG 07:40

Nästan varje morgon under ett par veckors tid nu vid denna tiden har jag upprepat för mig själv “håll ut, det kommer vara värt det”. Rakt utanför vår balkong står det en gigantisk borr som mellan 07-19 borrar nonstop. Den borrar så pass att lamporna vibrerar och det knappt går att höra vad någon säger. Men vi biter ihop, ler och ser en mental sedelbunt framför oss. Jag reser dessutom väldigt mycket, så jag är knappt hemma, vilket lite har varit min räddning. Samtidigt så visste vi om allt som skulle ske på Järnvägsgatan när vi köpte lägenheten. Jag ringde till Trafikverket, kommunen och jagade rätt på stadsplaneringsmänniskor. Allt för att få reda på “kommer det vara värt det?”. Och mycket riktigt, om 1-3 år, om vi fortfarande har någon hörsel kvar, så kommer Sundbyberg vara ännu bättre än det är nu. En knutpunkt, som nu, fast bättre. Utanför vår port kommer en stor gågatan förläggas, järnvägsspåren ska ner under mark och vi kommer ha en park utanför balkongen.

Det är värt det, det är värt det, det är värt det. Mitt mantra fortsätter upprepas samtidigt som jag vrålar “HALLÅÅÅÅÅÅ JAG HÖÖÖR INTE” varje gång det ringer i telefonen.

Det var 1 minut av ditt liv som gick till rätt onödig information om min boendesituation. Härligt va? Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig iordning inför dagens IKEA-besök och kontorsfix med Louise. Men ville kika in och säga godmorgon. Jag hoppas ditt kaffe smakade gott i morse och du vaknade med en god känsla i kroppen. Jag sitter och sippar på ett glas vatten och har väl inte en lika god känsla på grund av att jag svalde alldeles för mycket tandblekningsmedel igår och har mått skit inatt. Kaaanon. Jag befinner mig i sista fasen inför min operation och måste nu bleka 3-4 gånger denna månaden. Jag var på labbet förra veckan och förhoppningsvis kan de påbörja sista stegen i augusti så jag har tänder till mitt egna bröllop.

Ni är många som undrar hur det går med mina operationer och jag har fått en hel del meddelanden om att det uppskattas att jag skriver om det. Jag förstår varför ni tycker det. Tabun och skammen man ofta upplever kring tand problematik är stor och det är en ekonomisk fråga som påverkar många. För er som är nya här inne så tänker jag att jag sammanfattar vad som har hänt i en egen post. Det blir lättast så. Jag har varit så pass öppen med alla mina operationer och den smärta jag har upplevt under året som har gått så jag kan väl lika gärna göra en wrap-up på denna fantastiska upplevelsen, läs svensk tandvård. Märk ironin.

Klockan springer iväg. Vi har städ på tisdagar och hon kommer 08:30, behöver lämna lägenheten då. Hej!

13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *