,

Träningsmecka Unit 27 i Chalong

I en by som tar ca 5 min att köra igenom, men känns så mycket större med alla människor från världens alla hörn än en förbifart.

Låt mig berätta. Lovisa och gänget som är här nere brukar åka hit. De började åka hit för ett par år sedan, dels privat men framförallt med Lovisas träningsgrupper. Jag har haft ögonen på stället ett tag men aldrig riktigt kommit loss själv. Tills för några veckor sedan då jag fick ett infall och spontanbokade mig på ett flyg som skulle ta mig ner till Phuket. Tjejerna tyckte jag skulle ansluta och jag tänkte – varför inte?

Nu har jag varit här i 5 dagar och landat ordentligt. Så pass att jag numera hälsar på coacherna när jag går förbi dem på gatan, jag vet var den bästa proteinshaken finns efter ett hårt träningspass och även vilken massage man ska ta när. Gatan “fightingstreet” är inte lång men har allt man behöver. Och alla som bor här har en sak gemensamt – de är här för att träna.

Passen börjar från 07:30 och sista passet slutar runt 21:00. Mellan det är gymmen och crossfitboxarna öppna för egen träning. Sent på eftermiddagarna ser man kampsportare springa sina lugna konditionspass och vissa morgnar har jag fått sällskap på mina löppass av stora crossfit-killar som kör intervaller i backe. Det tränas, och det tränas ordentligt. Och ja, jag har väl stuckit ut lite med min Ciele-keps, IRONMAN strumpor och vätskeryggsäck. De har undrat vadfan jag har sysslat med när jag har sprungit förbi Unit där morgonpassen har varit i full gång. Men som sagt, vi är alla här för att träna, och var och en sköter sin träning, vilket jag gillar. För när jag sedan har köttat på de olika passen har coacherna uppmuntrande påpekat att jag har nytta av min löpning. Det är seriöst här och även om tonen kan vara hård, passen är svintuffa och det inte finns något utrymme för trams så vill folk varandra väl.

Vi tränar 2 hårda pass om dagen och tar det väldigt lugnt däremellan.

Unit 27 har flera ben här i Phuket. Crossfitboxen, som ligger på en liten höjd där många av passens löpmoment går upp till, är en grym box med riktigt duktiga coacher. Primal Fitness är ett välutrustat gym och Unit 27 “Total Conditioning ” är den boxen vi har hängt på denna veckan. Det är en box men passen är mer åt cirkelfys-hållet med mycket kondition och flåsstyrka. Grabbarna som äger Unit 27 har även en restaurang som heter Trooper Eats som ligger ett par hundra meter från boxen. Tror inte den behöver någon vidare förklaring – det är bra mat med alla makron uträknade med hundra procent hälsofokus.

Jag köpte 6 st klipp i appen (som man kan ladda ner) vilket gick på ca 800 kr. Man kan köpa fler eller singel-klipp. Det är inte billigt, men för den träning man får så är det värt det. Man bokar även alla pass i appen vilket gör det hela väldigt smidigt.

Som jag skrev i min IG-post så är passen hårda. Deras motto är “Go hard or go home” vilket jag har lite svårt för i vanliga fall. Jag tycker ju sådana meningar är så töntiga. Men här nere funkar det. För man hamnar i en sorts bubbla. Det enda fokus du har är att träna och när man har bra mat till hands, kan sova/vila när man vill och umgås med likasinnade – då steppar man upp sin träning en nivå och blir mottaglig för hårdare coachning. Vi betalar för att vara här och för att träna. Då vill vi också göra det. Ordentligt.

De flesta av passen vi har gått på har varit advanced och där får man varken skala eller göra andra övningar om man inte kan göra de som står med i passet. Kan man inte ta de vikterna som står framme får man kliva av. Samma sak om man inte orkar under passet eller är för långsam. Då får man straff och tillslut blir man ombedd att stoppa. Och i många fall, militäriskt som det är, får hela gruppen straff när en person maskar. Den är inte rolig. Man VILL INTE vara den som sinkar hela gruppen och dessutom ger dem straffburpees. Det är värre än en no rep.

Som tur är har jag varit jäkligt bra här nere. Eller är. Jag levererar på varje pass, har legat i täten och överträffat mig själv på varenda träning. Jag har ett ruskigt bra flow just nu och får en kick av att slå grabbarna vi hänger med. De kallas oss för svenska maskiner och vi bara garvar. Det är en fin känsla att känna sig stark och ett med sin kropp. Coacherna berömde oss tidigare idag om att vi håller en hög kvalité genom varje pass och verkligen levererar. Det känns sjukt häftigt. Speciellt för mig som tidigare har sett mig som rätt underlägsen i sådana här sammanhang.

Jag har en dag kvar här i Chalong innan jag åker vidare på egen hand. Halva gänget lämnar idag och jag flyttar in med Lovisa i hennes rum då de flyger hem imorgon. Sen drar jag till ett nytt ställe som innehåller mer korta löpshorts, röd logga, och snabba brillor. Kan ni gissa vilket?51

7 svar till “Träningsmecka Unit 27 i Chalong”

  1. Låter för härligt det där, men också sjukt jobbigt. Men det är ju så man vill ha det!!!

    Jag blev fast i crossfit-träsket för några månader sedan. Var tidigare lite skeptisk (mest för att jag inte trodde jag kunde, och inte heller är superstark eller har perfekt teknik i tex lyften) men är såld nu. Absolut det roligaste som finns! Ja då kan jag bara köra, och sopar banan med många andra.
    Kör på Joanna, du är GRYM!

  2. Vet knappt var jag ska börja. Så håller det kort. Vilket jäkla ställe. Fy fan vad ni är snygga. Och satan vad jag älskar när människor vågar säga att de är så förbannat bra på det de gör. Så där okomplicerat självklart. Kör ditt race Joanna.

  3. Det här är ju en sådan dröm!!! Älskar grisiga pass, där svetten bara sprutar! På mitt gym här vågar ju folk knappt bli svettiga och ingen tar ut sig … Måste hitta någon som vill följa med på en sån här resa!

  4. Coolt! Både stället, passen, din träning och din attityd. Jag har aldrig tränat Cross fit och aldrig varit i en sk box, men insåg nyligen att några av de gruppass jag kör varje vecka nog är ganska lika Cross fit. Jag kanske har varit lite trög…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *