,

UPPDRAG RESEREPORTER

Ända sen jag var liten och tittade på När och Fjärran som gick på fyran så har jag velat resa. Drömmen om världen, kommunikation, sammanföra och att få dela med från mitt perspektiv har alltid funnits. Att dela med mig av livet i stort, både via skrift och bild har alltid varit rätt självklart för mig. Men just resandet har varit en punkt som jag har varit väldigt passionerad för då jag ser mig själv som en världsmedborgare. Att se, känna, lukta och smaka nya upplevelser. Utmana min åsikter och vidga dem för nya. Möta kulturer och framförallt: människor.

Det är ingen slump att jag valde att läsa till Internationell Resekonsult och även en av anledningarna att jag tackade ja till ett jobb som delvis fanns nere i Marocko. Allting jag har gjort har mynnat ut till vad jag gör idag. Vem jag är idag.

Så därför är det oerhört häftigt att få lägga till resereporter på mitt CV. Ja, ni hörde rätt! Nästa vecka åker jag och Louise på uppdrag för Maltas Turistbyrå och Resia på en 4 dagars intensiv jobbresa ner till Malta där vi ska producera en reseguide.

Vi kommer fota, skriva och filma allt själva och har tillsammans med Maltas turistbyrå kommit fram till vad som borde lyftas. Vi läser på, dubbelkollar körschema och ska jag vara helt ärlig så övade jag en stund framför spegeln igår morse.

Detta är väldigt stort för mig och det är så fruktansvärt häftigt att i juni månad betala ut en lön till mig själv delvis bestående av arvodet från ett resereportage jag har gjort med min partner Louise. Friendcation har banat väg för något mycket större än vi trodde och låter oss nu förverkliga en dröm. Ta det till er. Låt INGEN förminska dina drömmar och våga dröm. Våga uttala det högt. Våga ta ut svängarna. Knäpp dem på näsan. Det finns inget “rätt sätt” det finna många olika sätt.

Vänta..jag ska bara… OOOOUIIIIIAIIIIIIIIIIAIIIIII!

Så. Det var mitt exalterade “kiss i byxan” lyckoskrik.

Detta är Joanna Swica, rapporterandes från en klippa i Malta..hej!

38

12 svar till “UPPDRAG RESEREPORTER”

 1. Wow häftigt! Roligt med Malta, har inte varit dit.
  Kommer vi kunna se filmen ngnstans sen? 🙂

 2. sjukt kul. kan inte tänka mig någon som är bättre lämpad för detta än ni! är sugen på tel aviv sedan förra året då ni åkte på friendcationresa dit – bra influerande!! kommer säkert bli sugen på malta nu!

  • Men tack Sara! Betyder mycket att höra det från dig. Du är en stor inspiration! 🙂

   JA! Jag kommer lätt återvända till Tel Aviv, så jävla bra!

  • Nej det är ju så, allt jobb har lett till detta och jag är så stolt och glad! 🙂

 3. Så jädrans kul för er! Detta passar er och det ska bli så spännande att få se resultatet??. Ni två är ett superteam tillsammans, wow alltså! ❣️

 4. Men alltså HUR häftigt!! ? Vilket kvitto på att det ni skapat är grymt bra, heja! ? Ni har säkert redan fullspäckat schema på Malta men vill ändå slinka in ett litet tips 🙂 Om man gillar pittoreska byar med världens gulligaste båthamn är det värt att göra en avstickare till Marsaxlokk ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *