,

Utara Villas, Gili Trawangang

Vi bokade vårt boende på Gili T rätt sent, det var min uppgift och jag var inte helt med i matchen under vinterns kaos, så när jag till slut hittade ett boende som låg bra i pris och var fräscht (viktigaste av allt) så hade jag ren tur att jag lyckades haffa sista villan med lite rabatt då vi bokar en del via olika bokningssidor. Det var en chansning efter lite efterforskningar på diverse sidor men jag tyckte stället såg bra ut på IG och det vägde upp att låg mitt på ön istället för vid vattnet. Jag visste att de lånade ut cyklar kostnadsfritt och att ön var relativt liten så avstånden skulle inte vara några problem.


Utara har 10 villor, några större men de flesta ligger på samma standard som vår. Det är en enrums villa med egenpool och en liten lounge under tak. Standarden är enkel men fräsch och wifin fungerar smidigt, likaså servicen och allt annat man behöver. Frukosten ingår i priset och beställs kvällen innan eller direkt på morgonen från en meny och serveras i villan. Antingen ringer man och beställer eller så går man förbi den lilla receptionen med två gulliga tjejer som har full koll på Sociala Medier. De hittade mig direkt på IG och fnittrade högt när de tryckte fram bilder på min cykel och skidor. Oerhört söta.


Det var så lyxigt att få äta frukost vid sin egna lilla privata pool efter morgonlöpningen. Maten var god och vällagad. Jag valde bananpannkakor, färsk frukt, färsk vattenmelonjuice och kaffe. Calles alternativ var eggs benedict, färsk frukt, té och ananasjuice.

Jag tycker att det helt klart var värt 1200 kr natten. Vi hade kunnat bo mycket billigare på ön då det finns mängd av boenden i olika prisklasser, men nej, detta var helt perfekt för oss. Ett stort plus för servicen, de var verkligen hur fina som helst mot oss och det var en sådan härlig känsla att cykla igenom djungeln på de skrangliga cyklarna varje morgon. Det tog ca 10 minuter ner till stranden och huvudgatan. Ett tips är att be om extra pannlampor som vi gjorde, för det blir mörkt på ön och det finns som sagt inga gatulampor eller bilar. Det är en enkel men helt fantastisk ö.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *