Utplockade frågor från kommentarer och Instagram

Får massor av frågor av er vilket jag tycker är så otroligt roligt. Bara det att ni faktiskt efterfrågar vad jag tycker och tänker gör mig så rörd och stolt. Tänk att det finns människor som lyssnar och tar till sig det man skriver, det måste vara det ultimata kvittot på att man når ut.

Tänkte börja samla ihop ett par frågor från både blogg och Instagram i ett inlägg och besvara dem med ett lite längre svar. Hur låter det?

“Hej Joanna! Tack för all inspiration, vill mest bara säga att du är grym! Det vore kul att läsa om hur du kommit tillbaka till löpningen efter din hälsporre och hur du tränar för att hålla den i schack. Jag har själv haft problem med det och så fort jag ökar löpningen så får jag känningar. Hejja dig och fortsätt som du gör!”
Svar: Tack så mycket, roligt att jag kan inspirera! 🙂 Jag skrev lite om min hälsporre i ett av Triathlon inläggen  men exakt hur jag gjorde för att slippa smärtan och bli bra igen har jag nog inte gått in på. Jag började som sagt med att köra en ordentlig löpvila och började cykla istället. Körd 3 stötvågsbehandlingar men kände att det inte gav någon som helst resultat. Blev i samma veva kontaktad av Daniel Ahlstrand på InMo medveten träning. Han erbjöd hjälp och tillsammans satte vi upp en plan. Det har nu gått 2 år och jag går fortfarande till honom, inte lika ofta som innan, men han är absolut en person som jag vänder mig till direkt när kroppen strular. Min hälsporre berodde inte på själva foten.  Hela min löpteknik var fel och då min framsida lår är mer dominant (gammal ridtjej) så kopplade jag inte in baksidan och arslet när jag sprang, vilket gjorde att påfrestningen på foten och min hållning blev stor. Jag fick olika övningar och utvärderade hela min löpteknik med Daniels hjälp och blev sakta men säkert helt återställd. Idag känner jag bara av foten lite lätt efter riktigt hårda pass där jag har ansträngt mig till max. Då brukar jag vila dagen efter eller köra något annat än löpning. Vila och att lyssna på kroppens signaler är SÅ jädra viktigt. Det funkar inte att bara köra på och gasa, då går man till slut sönder. Svårare än så är det inte. Sen att jag har investerat i bra skor, silikoninlägg för hälen och kör tung benstyrka och enbensövningar har givetvis hjälpt mig framåt. En snabb kropp är inget utan styrka. Det är min teori.

Hej,
Vad använder du för klocka för din triathlon-träning?
Svar: Suunto Ambit3 Sport! Kan varmt rekommendera den. Det är en enkel multisportsklocka som har alla funktioner man behöver samt bra batteritid. Sen är den inte hutlöst dyr och supporten är riktigt trevliga.

Kan du inte lägga upp en typisk matdag för dig?
Svar: Oj oj oj. Jag får denna frågan MINST en gång om dagen. Mitt kostintag verkar intressera många av er, undra varför det är så? Jag menar, det är inte någon Lean fit petite super duper BBG Girl här inte. Anledningen till att jag har duckat den frågan ett tag nu är för att jag helt enkelt inte vill att någon ska jämföra sig med mig. Hur jag äter, vad jag äter, och mängden mat funkar för mig. Man kan inte “kopiera” någon annans mat-intag rätt av. Vi är alla olika och våra kroppar likaså. Men sen samtidigt så har jag alltid varit ärlig och pushat för en varierad kost och att jag tycker dieter, förbud och hittepådeteoxskit bara är kommersiell smörja. Det är en balansgång det där. Men jag tänker att jag gör en variant, att jag inte skriver ut några mått eller mängder och att jag tar exempel på hur en dag kan se ut. För det går inte att säga exakt då jag ena dagen kanske äter pizza och en annan dag en raw-sallad som jag sköljer ner med ett glas vitt eller ett paket kakor. Jag får se hur jag knåpar ihop det, men under veckans gång bör det vara uppe.

Hej Joanna, vad använder du för foundation? 
Svar: På vinter använder jag DIOR Diorskin Forever och på sommaren blir det endast BB-cream från Benefit eller Sephora. Clarins Beauty Flash Balm eller Maybelline Fit Me Matte. Det är mina favoriter just nu. Försöker ha så lite smink så möjligt och satsar på brun utan sol och riktigt bra hudvårdsprodukter istället.

Ha en fin dag, hej!

0

2 svar till “Utplockade frågor från kommentarer och Instagram”

  1. Älskar ditt svar på frågan om mat, så rätt! Det går inte att kopiera rakt av, varje kropp är unik och funkar därför också på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *