Vad gör man dagarna innan en Ironman?

Vad gör man dagarna innan en IRONMAN? Allt beror ju såklart på distansen. Nu är detta en halv-distans (1.9 km simning, 90 km cykling, 21km löpning) vilket inte kräver lika mycket förberedelse som en full-distans som är det dubbla.

All träning är ju gjord och man kan liksom inte göra så mycket mer nu än att njuta av race bubblan och ha kul med sina vänner. Det är en speciell stämning på sådana här tävlingar och det känns verkligen som att man är avskärmad från verkligenhen. Skumt, men ni som tävlar vet vad jag menar.

I fredags åkte jag, Oscar och Alexandra ner och var på plats vid 16:00 för att lugnt kunna checka in, registrera oss och därefter gå till race brief som startade 17:00. Därefter drog jag direkt ut och sprang 20 minuter och åt sedan en väldigt god pizzamiddag med Emelie, Julia, Terese och Karin. Avslutade kvällen med ett glas rött medan Oscar och Alexandra åt middag nere vid simstarten.

Vaknade vid åtta på lördagen och försökte få i mig frukost vilket gick sådär bra. Blandade istället en stor sportflaska med Vitargo carboloader och gick sedan och sippade på den medan jag köpte ny slang, tätvätska och gels utan koffein. Promenixade därefter bort till simstarten där Powerwoman skulle ha sitt årliga simevent vilken jag även är med och pushar för. Kramades med ett gäng härliga tjejer och hoppade därefter i och simmade 700m för att känna på vattnet. Knappt 17 grader, vilket kändes men var ändå OK.

Bytte om direkt efter simningen och drog ut 40 minuter lugnt rull med 3 snabba intervaller á 20 sek för att blåsa igenom benen innan jag duschade, bytte om och mötte upp Oscar och Alexandra för lunch. Det började blåsa ut och mörkna rejält och efter ca 20 minuter så störtregnade det. Kaaaanon, blir plastpåsar på cykeln över natten och att ta det rejält lugnt i kurvorna imorgon.

Nu ligger jag i sängen med ett lass syltkakor som Emelie har bakat åt mig. Ska se ett avsnitt av Handmaids Tale samt dricka 2 glas med koncentrerad rösbetsjuice. Försöker få i mig mycket vatten och fokusera nu på att bara ta det lugnt. Pastan jag åt till middagen ligger och göttar sig i magen och jag går mentalt igenom min uppställning av cykel och race-påsar som jag checkade in i växlingsområdet tidigare ikväll.

Allt känns OK och jag har inte missat något vad jag vet nu. Kroppen känns fräsch och det enda som egentligen kan stoppa mig imorgon är yttre faktorer som dåligt väder/krasch eller punktering.

Ser framemot morgondagen, håll tummarna för bra väder. Hej på er!

46

8 svar till “Vad gör man dagarna innan en Ironman?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *