,

VAD HAR JAG LÄRT MIG AV MITT YRKESÅR SOM COACH OCH VAD TAR JAG MED MIG IN I 2023?

“Igår passerade jag 1000 sålda löpupplägg. Denna siffran är utöver de träningsresor med 100 kunder samt 80 individuella pt-kunder jag har haft under de senaste 12 månaderna. Det är oerhört många människor som har vänt sig till mig för min kunskap. Merparten har fått precis den hjälpen de har eftersökt, många har fortsatt sin resa starkare mentalt, några har fått sig en tankeställare och väldigt många har fått en ny syn på sig själva och sin träning. Några har jag tyvärr inte kunnat hjälpa och en del har säkerligen inte varit helt nöjda. För det är varken magi eller hundraprocentig garanti, att jobba med människor är flytande och även om det på pappret ser bra ut är det aldrig en garanti. Att utlova 100 procent kundnöjdhet är både naivt och farligt för sitt företags utveckling.

Jag ser framemot att fortsätta utöka min coaching och bredda min kunskap. Jag är oerhört förväntansfull på 2023 och är tacksam över förtroendet jag får av mina kunder. Om 2 veckor drar årets första online runcamp igång. I skrivande stund är 10 kunder inne på vecka 3 av sin 3 månaders coaching med full service. Jag är klar med samtliga nyhetsbrev och har klippt klart 12 st veckoutmaningar i videoform. I år steppas det upp ytterligare och jag är oerhört taggad på arbetet kring det.

Det kommer bli ett fantastiskt träningssår och jag vill ännu en gång säga tack till alla de rekommendationer som leder till nya kunder. Nu fortsätter vi förbättra oss själva och vår hälsa. Tillsammans. “

Jag skrev detta inlägget på Instagram imorse och fick en fråga om vad som har det mest lärorika under 2022 kopplat till min coaching. Jag svarade att jag skulle återkomma angående det då jag behövde fundera lite då det finns så många lager av på det svaret. Så jag funderade. Plockade fram gamla coachmail, scrollade igenom bilder från olika träningsresor, ögnade igenom föreläsningar och egna noteringar från samtal med olika kunder.

Vad hade jag lärt mig (mer av) av min yrkesroll under 2022, vad tar jag med mig in i 2023?


Tålamod och ödmjukhet.
För varje år som går blir jag med ödmjuk inför min yrkesroll och människor jag möter. Varje människa är unik med sin bakgrund, livssituation och förutsättningar. Vad som är enkelt för klient A kanske är det mest utmanande någonsin för Klient B.

Tydlighet.
Jag har blivit tryggare i min roll som personlig tränare och motivationscoach. Jag är trygg i mitt “språk” och därmed inte osäker i de situationer som kräver att jag är extra tydlig vilket kan och många gånger är en känslig situation som kräver eftertanke.

Sänkt kraven.
Jag har under året sänkt kraven och piskan mot min rygg att alltid finnas tillgänglig för mina kunder. Jag har blivit tydligare i min kommunikation om vad som förväntas av mig som coach men även av mina kunder.

Det är okej.
Detta är något jag tar med mig in i 2023. Det är OKEJ. Detta är något jag har arbetet med hos många av mina kunder och kommer fortsätta göra. Det är okej men inte optimalt. Men just nu, med de förutsättningar som ges så är det okej och vi kommer fortsätta jobba med det vi har. Vi accepterar men nöjer oss inte. Vi fortsätter framåt.

Arbetet fortsätter, inte bara med mina kunder.


33

Ett svar till “VAD HAR JAG LÄRT MIG AV MITT YRKESÅR SOM COACH OCH VAD TAR JAG MED MIG IN I 2023?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *