Vänner sökes!

 

 

Visst ni att 80 procent av de jag umgås med idag har jag hittat via sociala medier?Hey, jag har till och med träffat min kille via en app. Det börjar bli mer och mer accepterat att säga att man exempelvis nätdejtar eller träffar nya vänner via Instagram, ”träffa vänner events” och andra appar. Men tyvärr så var det inte lika ”normalt” för 5 år sedan när jag var ny i stan och ville träffa nya vänner. Och framförallt – nya träningskompisar. Utbudet sög rent ut sagt och jag tyckte det var svårt att komma folk nära, kanske var det storstadsfenomenet eller så var det bara att jag inte hittade rätt.


Det slutade med att jag tog saken i egna händer och började ragga upp nya vänner på Instagram och skapade egna träningsgrupper. Sen rullade det bara på av farten och nu, 5 år senare, har jag byggt mig ett nätverk och framförallt – träffat vänner för livet.

 

Det är lite därför jag och Louise drar ihop den här frukosten bland annat.  Men anledningen till att jag skriver just det här inlägget är att många har uttryckt att de skulle vilja att något liknande fanns i deras stad och att det vore roligt med ett ”vänner sökes” inlägg där ni kan kommentera under inlägget och hitta nya träningskompisar.


Så varför inte? Vi testar och ser om det är något av intresse. Vem vet, jag kanske snappar upp någon av er i kommentarsfältet och hojtar till om ett träningspass nästa gång jag besöker er stad när jag exempelvis är iväg på jobbresa. Livet är fan för kort och alldeles förför roligt för att inte våga. Det kanske sitter en vän för livet 4 km bort utan att ni ens vet om det, eller ens någonsin kommer få veta det. VÅGA ta chansen.

Skriv vilken stad ni bor i och 1-2 meningar om er själva. Vill ni inte lägga ut er mail så räcker det att ni skriver in den när ni kommenterar så ser bara jag den, då kan jag koppla ihop er via mail sen. Det är upp till er.

Hejja oss och hejja vänskap.

97

72 kommentarer

 1. Under sommaren är jag i Halmstad och skulle gärna vilja ha en kompis som tränade crossfit (CF Halmstad) eller ville ta en löptur 1-2 gånger i veckan. Är 21 år och pluggar i Växjö annars 🙂

  1. Hej. Linn. Åh kul att du gillar crossfit och löpning. Synd det är en bit till Halmstad.. Men kanske kan utbyta lite roliga erfarenheter eller historier ändå.

 2. Hej! Uppsala här, tränar lite av varje och är alltid nyfiken på nya saker. Springer inte så fort men joggar gärna ett pass, gillar landsvägcykel, gymmar ibland, försöker ge mig på detta med att simma i våtdräkt ute som total nybörjare och kör gärna yoga. Paddlar gärna kajak eller SUP och skidar lite längd på vintern.

  Kort sagt, det mesta är ju kul. Möter gärna upp med andra likasinnade nyfika!

  1. Carro, Uppsala här! Ses GÄRNA! Springer, landsvägscyklar och är instruktör i boxning. Styrketränar då och då, men skulle behöva mer yoga i livet! Kanske gå på Sommaryoga i botaniska ihop? 🙂 maila gärna! carolinehjelm@hotmail.se

   1. hej! jag är också från Uppsala. Springer mest och kör ett och annat pass på gymmet, har också precis börjat cykla. Det jag gärna skulle göra, men som är trist utan sällskap: simma (helst öppet vatten) och paddla. Gärna köra swimrun, både lopp och träning.

 3. Hej!

  Är en 21årig tjej bosatt i Göteborg som spenderar min tid med att studera, jobba och framförallt träna. Är alltid på att testa nya pass på gymmet eller att pusha varandra till att lyfta tyngre vikter. Är absolut ingen expert gällande styrketräning men hade gärna utvecklat den delen tillsammans med någon. Är däremot en mer van löpare och springer gärna allt mellan 5-25km tillsammans med någon, så ofta som möjligt! Tempo mellan 5.30-4.30, vad som än passar för dagen.

  Vill du träna med mig? Eller kanske bara ta en fika/middag/promenad? Då är det bara att slänga iväg ett mejl till sally_le@hotmail.com eller vad som passar.

  Kram!

 4. Hej!
  Glädjen och peppen i detta fina initiativ kräver ett: HURRA!

  Jag heter Elin, 22 år ung. Blivande fysioterapeut och har studerat hälften av utbildningen lagom nu till helgen i Göteborg.
  Gillar i träningsväg löpning och vill bli snabbare, starkare och klokare kring den men är lika glad i styrketräning, yoga och gruppass för variationens skull. Har för närvarande en person (om än jäkligt bra) som jag tränar tillsammans med men vore fint med fler träningsdejter eller kompisdejter i allmänhet för vänner kan en aldrig ha för många av tänker jag.
  Annars gillar jag att laga ny, spännande mat, bingea någon bra teveserie, umgås med människor jag gillar, dricka bubbel för att fira livet (finns alltid något att fira) upptäcka nya platser och sånt.

  Om du vill träna, fika/middaga eller bara sitta på en stubbe i skogen och diskutera livsviktiga frågor, hojta vittja!
  Jag nås på mejl: elin-uden@hotmail.com eller så finns jag på Instagram som @elinsuden.

  Vore megaroligt, kram!

 5. Jag är 26, bosatt i Trollhättan och skulle vilja hitta en kompis! Älskar särskilt pulshöjande styrketräning och löpning. Jobbar delvis med träning och därför brinner jag för all typ av friskvård och testar gärna nya saker. Har börjat simma och vill gärna utveckla den biten. Blir superglad om jag hittar en härlig träningskamrat i närheten! Maila mig gärna på linnea.lindsten@live.se ?

 6. Julia, 28 år, Göteborg.

  Hej!

  Är en nybörjarecyklist som gärna skulle träffa en peppande och tålmodig cykelkompis (landsväg) i Göteborgsområdet. Bor själv på Hisingen. Jag lovar att vara minst lika pepp tillbaka ☺

  Är i övrigt en glad person med positiv inställning till det mesta!

  Känner du att du vill cykla med mig så maila på Julia.berndtsson@hotmail.com

 7. Emilia, 25 år, Göteborg

  Tränar inför mitt första maraton i september. Springer gärna långt och långsamt så söker löparsällskap till långpass upp mot 25-30 km. Vill även försöka utmana mig själv med kortare och snabbare intervaller men har svårt att få upp tempot då jag springer själv.

  Flyttade till Göteborg i början av året med min pojkvän. I övrigt gillar jag havet, musik och att laga mat.

  Maila mig på: emljungkvist@gmail.com

 8. Isabelle, 29 år, Norrtälje.

  Flyttar tillbaka till Norrtälje efter 5 år och vill hitta någon att träna/fika/hänga med. Jobbar även i Stockholm så tar gärna en frukost, lunch eller AW.

  Har varit fokuserad på styrketräning under många år men har under vintern satsat mer på spinning. Kommer under sommaren köra nybörjarjogg och börja med simning under hösten. Vore superroligt att hitta någon som delar glädjen i träning!

  maila mig på: isabellekjerrman@hotmail.com

 9. Hej! Jag är snart en färdig tandläkare (examen nu i juni), fyller 24 år och är bosatt i Malmö. Älskar träning, att fika, testa nya restauranger och bara hänga och chilla! Letar efter lite nytt häng, tycker det är kul att lära känna nya människor och särskilt människor som är lite mer intresserade av kanske träning. Styrketränar för det mesta och springer ibland men är öppen för att testa nya sporter :).

  Bästa Joanna kanske kan koppla ihop oss?
  Ha det bäst!

  1. Hej Kristina!
   Fyller 23 i sommar och flyttar till Malmö i augusti!
   Vilket gym brukar du träna på? 🙂

   Kram!

   1. Hej Jessica!

    Men vad kul, välkommen till Malmö! Jag tränar på Fitness24seven, oftast på Rosengård och Triangeln! Är dock flexibel och kan träna överallt :). Var hade du tänkt börja?

  2. Hej!

   Cornelia, 23 år. Bor också i Malmö!
   Vi har iknande intresse, mat och träning. Vill du testa nya sporter, häng med mig på Thaiboxning! Så får du gärna hjälpa mig med styrketräning 🙂

 10. Hej!
  Pluggar sedan en termin i Örebro, flyttade dit från sthlm. Visst finns det några trevliga personen på kursen men då jag fyllt 35 så känner jag mig ändå lite fjärran från 20åringar.
  Har nog rätt vanliga intressen ? varav träning är ett. Testar gärna nya saker

 11. hej! Nicolina heter jag, 25 år och tränar crossfit. bor i malmö gillar även att springa. Anmält mig till midnattsloppet 2017 för 4? 5e? Året i rad.
  Söker någon att träna med men även hänga.
  Mvh malmötjej

 12. Hej!
  Vilken rolig grej! Jag är precis nyinflyttad i Växjö, 27 år gammal. Älskar den mesta träningen, men just nu är det mycket simning och löpning. Men skulle gärna hitta någon som vill gymma lite oxå. Jag är gravid (v12 så ganska nytt), så kommer ju bli lite mer begränsad med träningen Ju länge tid det går. Så hade varit kul att träffa någon att snacka skit med också! ?

  1. Hej!!
   Jag bor också i Växjö och tycker väldigt mycket om att simma, dra ihop ett pass någon dag?? Maila mig: Tanja.georgsson@gmail.com (du hittar även mig på FB med samma namn, rött hår, svår att missa, men bara lägg till mig där annars)

 13. Hej! Mitt namn är Isabella och jag är 21 år och bor i Linköping!
  Jag tränar allt möjligt men just nu ligger mycket fokus på cykling. Har en racer och har snart cyklat i 2 år men är sugen på att hitta en kompis som kan joina mig!
  Annars springer jag långpass,kör cirkelpass med mycket styrka och går på spinning ofta.
  Hör gärna av er!

 14. Hej! Mitt namn är Stina och jag är 19 år och är bosatt i Växjö. Gillar främst löpning men även styrketräning både själv eller gruppass och det händer även att jag kör yoga.

  Vill du träna med mig eller kanske bara ta en promenad/glas vin/ fika eller vad som helst så mejla mig på: stina.bengtsson1998@gmail.com

 15. Sara, 25, Göteborg
  Hyfsat ny i stan och söker vänner överhuvudtaget, inte bara träningskompisar. Jag gillar att träna styrketräning och även gå på gruppass. Men i nuläget har jag ett skadat knä så tyvärr en hel del rehab. Vill träffa någon att träna med och umgås med då jag i stort sett bara har min pojkvän här och han spenderar många timmar på golfbanan under sommaren!
  Finns det någon uppe i Kviberg/Gamlestan så vore det toppen!

  1. Sara! Jag bor i Kortedala och vill gärna utöka min kompiskrets, med både träning och häng. Föredrar styrketräning före kondition. Jobbar med ett *känsligt* jobb och har ett ovanligt efternamn så lägger ogärna ut min privata email, men maila guslarems@nls.ac.in så tar vi det därifrån! Kram!

 16. Hedvig 29 år 😀

  Bor i stockholm, Solna och letar efter någon som vill cykla, springa och simma tillsammans med mig (och hänga och ha kul också såklart)…. och ev göra en halv IM med mig nästa år….

  🙂

  1. Hej Hedvig!

   Ellinor heter jag och är också 29 år och bor på söder? Jag skulle gärna cykla, springa, simma ihop eller bara hänga då jag har haft mina tankar kring IM jag med alt en klassiker nästa år. Vad tycker du, ska vi styra någon träning ihop? ?

   1. Hej Hedvig och Ellinor!
    Satsar på IM i augusti och kört lite kortare distanser förra året!
    Bor i Farsta och ses gärna över en träning eller fika ?✌️☀️
    Cykla, springa simma eller lyfta lite vikter ??
    Nicolinasvenfelt@gmail.com släng iväg ett mail!

 17. Line, 31 fra Oslo

  – Elsker trening og elsker å trene sammen med andre for å kunne pushe meg selv litt ekstra. Å alle elsker litt konkurranse og noen å streke seg etter eller bare det inspirer andre til å bli en bedre versjon av seg selv.

  – Sucker for vin, venner, mat, hyggelig samtaler og en god latter??

  God helg?

  1. Vad brukar du träna? 🙂 Bor också i Oslo, 29 år. Tränar allt möjligt, landsvägscykling, löpning, styrke 🙂

 18. Louise, 29 i Lunden – Göteborg!

  Gillar att träna men har legat på latsidan alldeles för länge nu. Har börjar komma igång med grupp-pass, lite gym och simning. Vill bli bra på löpning och tycker det mesta är roligt!

  En ny kompis att träna med, promenera, shoppa eller whatever vore skoj!

  Louise.berglund@live.se

 19. Malin, 31, Stockholm

  Är ny på löpning och försöker komma ner under en timme på 10 km lagom till Midnattsloppet i Sthlm i augusti. Springer gärna med någon för extra push, ute eller på gymmet (Sportpalatset). Annars vin, mat, kaffe och shopping!

  1. Hej Malin! Kristin här, 32 och bor i Vasastan. Jag styrketränar mkt och började förra året med spinning. Jag vill dock gärna komma igång med löpning (är jättedålig!)! Hör gärna av dig 🙂 krec9303@student.su.se

 20. Linnea Forsberg, bor i Linné i Göteborg. Främst är det löpning som gäller och jag behöver sällskap till mina långpass, 10-25km, tempo varier, allt från 4.30-5.30 beroende på längd! Dessa är alldeles för tråkiga själv! Tränar även annat och har kort på Nordic! Är även morgonlöpare, dock tidigast 6.15 ?! Hör av er, vore kul att bli ett gäng! forsberg.linnea@hotmail.com

 21. Sarah, 28, Jönköping

  Är med och arrangerar IM 70.3 i Jönköping och håller självklart på med denna fantastiska sport själv! Så ska du simma i Axamosjön, springa vid Huskvarnabergen eller cykla på någon av våra vackra landsvägar så hänger jag gärna på som sällskap, eller så hänger du på mig? Vi kan peppa varandra! Triathlon kan lätt bli ensamt så sällskap är uppskattat oavsett nivå! Jag har även kort på Cardio Club där jag gymmar och om du vill så kan vi med nöje testa på något nytt. Jag hänger på det mesta!

 22. Hej Simmare! 🙂

  Sandra, 31, Bor på Kungsholmen i Sthlm.

  Letar efter sim-komisar att träna crawl tillsammans med! Har även tänkt att börja köra öppet vatten nu i sommar så snart jag köpt mig en våtdräkt! Vore superkul att ha ngn/ngr att köra tillsammans med 🙂 Hör av dig vettja!
  sandra.e.jonsson@gmail.com / insta; jonsson.san

 23. Susanne, 31, bor utanför San Francisco
  Super långsökt att försöka hitta någon i mitt område men vem vet?
  Tränar mycket mobilitet, handstående och styrketräning, försöker komma tillbaka till trailrun och simning efter operation (har en port i bröstet så testar mig fram vad jag kan och inte kan göra). Hade varit kul att hitta någon att träna med eller testa nya hike rutter med!

  Susanne.kleveros@gmail.com

 24. Malin, 25 år Västerås
  Springer, cyklar, simmar och styrketränar. är nybörjare på OW-simning så det vore kul med sällskap oavsett om du också är nybörjare eller van. Gillar de flesta typerna av träning med andra ord, men tar gärna ett glas vin också 🙂

  1. Hej Malin!
   Nu är jag lite efter ute men skulle gärna träningsdejta någon gång!

   Amanda heter jag, 23 år, bor också i Västerås. Tränar allt från crossfit till thaiboxning, löpning och gym. Dock ganska ny på simning! Och ja, vin vore också trevligt! 😉

 25. Hej Norrköping!

  Lina, 31, alldeles nyinflyttad i Norrköping och vill gärna lära känna nytt folk. Jag tränar mest styrketräning, och springer lite när kroppen tillåter. Om någon i Norrköping med omnejd vill träna ihop eller ta en fika/öl eller hitta på något annat vore det väldigt kul! Jag nås på anillina_@hotmail.com

 26. Emma 30, Västerås ?

  Springer, kör CF, lite cykling, promenader gillar all typ av intervall/cirkelträning/bootcamp osv ?

  1. Västerås här oxå:) Tränar mycket cirkelfys, springer samt gymmar. Vore kul att hitta någon mer som gillar att träna.

 27. Amanda, 28 år, bor i Lund.
  Tränar lite allt möjligt på gym, håller även på med löpning. Söker ngn i omnejd att träna eller bara hänga med. ?

  1. Hej Amanda! Jag bor också i Lund, springer mycket och tränar annat, mest kettlebells och yoga. Är 32 (okej 33 snart) men inte äldre än 30 mentalt! 🙂

  2. Hej Amanda!
   Är 27 (28 i år) och flyttar till Lund i slutet av denna månaden. Vill gärna hänga och träna tillsammans 🙂

 28. Hej alla i Oslo!
  Är en nyfrälst cyklist som ägnar mycket tid på nya cykel:) Hojta om du vill med på en tur! Löper, styrketränar också vid sidan av. Har ett mission om att försöka lära mig crawl med start denna sommar. Ta kontakt om det finns intrwsse för lite träning 🙂

  Sofie.isacsson@gmail. Com eller instagram: sofiemagdalena

  Snakkes!

 29. Riktigt bra och roligt initiativ!

  Jag är 27 år och bor i borås, relativt nyinflyttad och skulle gärna hitta nya vänner! Just nu blir det en hel del löpning och cykling, men trivs bra på gymmet också 🙂 gillar utmaningar och nästa blir marathon till hösten. Att lära mig att crawla står även på to do-listan.

  Så finns det någon boråsare? – Nås isf på erikathid@live.se

 30. Hej!
  Felisia, 22 år, Göteborg. Älskar att löpträna, men hade behövt vara flitigare på gymmet. Tränar gärna båda delarna med någon trevlig tjej. Är på Nordic Wellness.
  Löpmässigt är jag anpassningsbar, men brukar springa mellan 7-25 km. I nuläget springer jag en mil på ca 46 min.
  Kram,
  Hör gärna av er på felisia9595@gmail.com så tar vi en kompisdejt 😉

 31. Evelina, 28 år, Linköping

  Tycker om det mesta i träningsväg så länge det är kul och jobbigt. Är gärna på att testa nya saker. Tränar relativt varierat för tillfället; styrketräning, högintensiva cirkelpass, löpning, simning och landsvägcykling.
  Just nu befinner jag mig inte på svensk mark, men tycker det vore fantastiskt kul att hitta någon att träna och svettas ihop med när jag är tillbaka på hemmaplan igen i augusti, känner du samma sak? Maila gärna mig; evelina.lennartsson@gmail.com

 32. Karin, Halmstad 🙂
  Tränar främst styrketräning, söker träningspartner eller bara häng! Tränar på actic i Halmstad 🙂

 33. Jag har ju med träffat massor av mina vänner genom t ex instagram! Hur coolt?! Vore förstås awesome att träffa dig på riktigt med, hojta till om du tar E4’an söderut nån gång, vi har Hamburger Hill redo 😉 Eller världens rakaste cykel-tränings-landsväg =)

 34. NORRKÖPING

  Jennifer heter jag, 26 år bor i Norrköping, studerar till sjuksköterska. Gillar all träning så som styrketräning, löpning, MTB, längdskidor på vintern. Skulle vara rolig att hitta någon att träna med. Kanske köra ett MTB pass eller en löp runda. Mejla mig jenniferhawby@hotmail.com

 35. Hej alla fina!

  Eva heter jag och är 26 år och bor i Linköping där jag pluggar till läkare. Tränar mest styrka el cirkelpass och lufsar nått varv runt stan nångång i veckan. Skulle vara superkul att hitta en träningskompis att köra med 🙂 mail: evaho980@student.liu.se

 36. Hej! 25 år vill gärna ha någon att cykla eller springa med i Stockholmsområdet (bor i Hägersten). Har cyklat några år men är väl nybörjare egentligen då jag mest hittills cyklat själv. Har funderingar på att lära mig simma ”på riktigt” också… Pluggar annars men är helt ledig i sommar så hade vart kul att ha någon att träna med. Låter det intressant så är det bara att skriva 🙂

 37. Hej!

  Kanske sent ute 🙂

  Sara heter jag, 27 år och bosatt i Stockholm, på söder. Har varit dålig på att träna det sista och tycker en träningskompis låter som en toppengrej 🙂 Gillar crossfit-inspirerad träning, tänkte komma igång med löpning och simning igen. Funderar på att testa Bruce pass, så där finns det ju lite gott och blandat!
  Maila: sarabengtsson1@outlook.com

 38. Olivia heter jag, fyller 24 och bor i Stockholm! Tränar mest ”basic”styrketräning på SATS som många andra, men gillar också svettiga cirklar, långa PWs och ibland intervaller när andan faller på. Även kaffe, vin, choklad och frukostar ligger mig varmt om hjärtat. Har hittar säkert 50% av mina kompisar på insta/via bloggar men man kan ju aldrig få för många!

 39. Hej,

  Jag är en 21 årig kille som är intresserad av att träffa nya kompisar som håller på simning och kitesurfing. Bor i Halmstad.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *