Varför ansiktsmask?

Det har nog inte undgått någon hur “trendigt” det har blivit att maska. Jag har lagt olika masker i flera år, men det är inte fören det senaste året jag har börjat grotta ner mig i sheetmasks som länge har varit populärt i Asien och nu äntligen kommit hit och breddat vårt utbud. Det finns en drös olika typer av sheetmasks och de mest populära är microfiber, hydragelé (som att lägga en slemmig manet på ansiktet), biocellulosa, lera, kål och masker som löddrar.

Masker gjorda av microfiber (även kallade för bomullsmasker) finns i olika prisklasser, passar de flesta och de vanligaste maskerna på marknaden tillsammans med hydragelé masker som jag tycker allra bäst om då de jag tycker de kapslar in fukten bäst och lämnar en väldigt återfuktande känsla. Biocellulosa är en naturliga fiber som är gjorda av (goda) bakterier och ska vara väldigt effektiva vid bland annat laserbehandling då jag har sett och läst att många hudterapeuter i USA använder dessa för att lugna huden efteråt.

Tänk er att masker har dränkts i återfuktande serum som bara väntar att få omsluta ert ansikte. Drömmen eller hur? Det är en av fördelarna med att lägga mask då den kommer direkt på huden och tränger in direkt från masken samt får verka ordentligt under den tiden man ha masken på sig. Beroende på vilken mask jag använder så har jag på dem från 15 minuter framåt. Har jag en mask där syftet är att återfukta till max efter exempelvis en lång flygresa så kan den sitta på upp mot en halvtimme. Vill jag ha en snabb boost på morgonen så kan jag exempelvis dra på den direkt i duschen och sen låta den vara på medan jag fixar håret och därefter ta av dem när jag ska sminka mig.

Det finns masker för alla typer av hud och jag rekommenderar verkligen att testa sig fram, fråga efter prover, läs recensioner och ställ frågor. Det är en djungel, men en jäkligt rolig djungel.

Nu när jag var i Thailand preppade jag min neccesär med ett gäng nya masker som jag ville testa. Sen har jag alltid med mig mina favoriter från bland annat Verso och Swiss Clinic.

Det passade väldigt bra att lägga allt krut på att ge huden en riktig fuktbomb varannan dag på resan då det redan var väldigt fuktigt (hej 85% luftfuktighet) vilket jag utnyttjade till max genom att varje dag olja in mig lite extra och ha inpackningar i håret. Jag känner det nu när jag kom hem hur len min hud har blivit och vilket glow jag har fått bara på en vecka.

 Om vi börjar med ett av mina favoritmärken Verso. Jag älskar deras Reviving Eye Mask (Klick!) som jag lägger i kylskåpet 3-5 minuter innan användning. Ögonmasken är en mjukgörande hydrogelmask med Retinol 8 som både återfuktar men även boostar kroppens egna produktion av kollagen. Den innehåller även hyaluronsyra och huden runt ögonen känns väldigt “poppig” efteråt.

En annan goding är Verso Intense Face Mask (klick!) som också en en hydrogelmask med Retinol 8. Det är en slemmig historia, men då jag lever efter teorin (när det kommer till skönhet) desto slemmigare desto bättre så passar denna masken mig väldigt bra. Varnar dock för att man lätt kan skrämma slag på människor om man har på sig denna på exempelvis flygplan. Ett minus för priset då en förpackning med 4 masker kostar 800 kr. Meeeen, det är en veckas luncher på stan, och då jag sitter ute i Mordor (förlåt, Mörby) så läggs det noll pengar på luncher.

Nu snackar vi, här kommer en ny favorit i samlingen! Nämligen KLAIRS Midnight Blue Calming Sheet Mask (klick!). Det är en sheetmask gjord av bambu och kol samt BHA, barkextrakt, centella asiatika och erytritol. Man kan använda den både som kyld och rumstempererad men då jag gillar den uppstramande effekten man får av kylda masker så körde jag även denna efter 10 minuter i kylskåpet. Efter 20 minuter tog jag försiktigt av masken för att inte dra med överflödet av essensen dom masken lämnade efter sig och klappade sedan försiktigt in den i ansiktet. Passade på att massera nacke och dekolletage med resterande som fanns kvar på masken. Bra leverans av Korea som ännu en gång levererar bra hudvård.

Sista dagen inför flygresan gjorde jag en lite längre behandling med Madara AHA Peel (klick!) , Madara HYDRA SOS (klick!) och Kocostar Slice Mask (Klick!)

 Jag började med att massera in Peel Masken som exfolierar och rengör på djupet. Det är en aktiv mask med bland annat vitamin C, mjölksyra och fruktsyror som minskar fina linjer och synligheter av porer. Detta är inget jag kan uttala mig om ännu då jag precis har börjat använda mig utav produkterna men jag tyckte om känslan efteråt, huden kändes väldigt fräsch.

Direkt efter jag hade tvättat av AHA Peel Mask som jag lät sitta på 10 minuter efter jag hade masserat in den tog jag på SOS Hydra Mask. Den ska reducera stramhet och förebygga återkommande torrhet. Får återkomma om dessa punkter, däremot så kan jag instämma att den kändes lyxig och fyllig vilket även innehållet som bland annat är nordisk pion, hyaluronsyra, nässlor och linfrö skvallrade om. Det enda jag kan tänka mig att den kan kännas för “tung” för vissa pga sin fyllighet, men den känslan försvinner direkt efter man har tvättat av den efter ca 20 minuter.

Avslutningsvis drog jag på mig Kocostar´s slice mask (Klick!)Inte superimponerad av masken då den kändes lite “billig” i konsistensen. Blir dock bra på bild och gav rejält med fukt, sen om det är av kvalité eller inte är jag inte helt hundra på. Jag lät den sitta på i 15 minuter men hoppade över att massera in överflödet som man ska i huden då jag redan hade en jädra massa fukt. Vill man ha en rolig, enkel mask som återfuktar och kostar under 50 lappen så funkar denna helt okej.

På resan över till Thailand körde jag Dr Jart´s Ceramidin Mask (klick!) som är en mask av tunt tyg som klibbar på huden vilket gör att den känns som att det blir som en extra hud. Det är rätt och slätt en fuktbomb som innehåller ceramider vilket är ett naturligt vaxartat ämne som även finns i huden och förhindrar fuktförlust. Vidare så innehåller den Panthenol som mjukgör hyden samt Natriumhyaluronat.

3 bubblare som jag tog med mig men som jag behöll i väskan för senare tillfällen är:
Tony Moly Charcoal Mask (klick!)
Wishtrend Enchancing Sheet Mask (klick!)
Patchology Flashmasque (klick!)

Keep on masking babes!

1

0 svar till “Varför ansiktsmask?”

  1. Du rar väl hand om ditt face och hår men hur tänker du kring kroppen iform av behandlingar? Jag soringer 3-4 ggr/v samt styrketränar, kopletterar m 1-2 naprapatbehandlingar /mån. Massage m.m. Testat Osteopat vid tillfälle. Foamrullar mis osv. Du kanske inte har ngt behov trotsmkr träning? Tacksam för blogginlägg??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *