,

Varför min erfarenhet inte är nog

Jag är precis hemkommen från The Academys meet and greet där jag blev tillfrågad att hålla en liten föreläsning om hur jag jobbar med mina sociala medier, min träning men även framtiden. Hur tror jag att framtiden ser ut om 3-5 år. Hur kommer jag vilja jobba om x antal år. Finns det någon framtid för att kombinera sitt intresse med en vidareutbildning?

Jag tror redan ni som läser detta vet svaret. Självklart att det finns. Det bokstavligt talas skriks efter kompetenta personliga tränare, kostrådgivare, hälsocacher samt andra typer av coacher så som konditionscoacher och nischade tränare. Bara för någon dag sedan gick Sats ut med att de kommer växla upp och öppna fler anläggningar i Sverige men att de kommer ha problem med att hitta bra tränare då det helt enkelt inte finns tillräckligt på marknaden. Och ser man ser till efterfrågan på de som läser The Academys utbildning så kan man snabbt konstatera att den är hög då nästintill alla har ett jobberbjudande i slutet av steg 3 i sin utbildning.

Men för de som inte kommer vilja jobba som Personliga Tränare då? Eller för oss, bland annat mig, som kommer väva in denna kunskapen i mitt redan existerande yrke inom träning och hälsa – hur kommer en utbildning påverka min framtid?

Redan nu märker jag att intresset för mig som tränare har ökat och jag känner mig tryggare i den information jag sänder ut till mina läsare. För även om jag personligen har en del erfarenhet så har jag inte all kunskap som faktiskt krävs för att exempelvis fördjupa mig i andras träning. Den lär jag mig nu och det är en oerhört viktig del att ha i sin yrkesroll. För även om jag inte primärt kommer jobba som personlig tränare så kommer jag ha väldigt stor nytta av att vara Cert. Kost & Träningskonsult. Den kunskapen kommer tillsammans med min erfarenhet bygga ytterligare ett led till vad jag gör idag och jag kommer kunna erbjuda de 2 personer som jag är coach/mentor till ännu mer. Jag kommer inte längre tacka ner till att hjälpa till att lägga upp övergripande träningsscheman eller hjälpa till med kosten. Den kunskapen kommer jag att ha, dels på pappret men även som en trygghet i mig själv att jag inte enbart baserar min hjälp på egen erfarenhet utan även på fakta, studier och inputs från tränare/professorer med mångårig kunskap.

På fredag läser jag andra delen i steg 2 där fokus ligger på att få en bred teoretisk och praktisk kompetens inom träning. Vi skapar och genomför effektiva generella träningsprogram för olika syften samt skaffar oss en djupare förståelse för träning med olika syften. Redan här har jag lärt mig flertal nya sätt att förbättra min egna träning på som jag redan i dagarna har börjat applicera och utvärdera.

Visst är det en smula nervöst att på söndag bli utvärderad i sin tränarroll, men jag tror att feedback och korrigering kommer göra mig gott, framförallt inför steg 3 som kommer kräva ännu mer utav mig.

Vi får helt enkelt se på söndag om jag kom vidare eller ej, håll tummarna!

61

2 svar till “Varför min erfarenhet inte är nog”

  1. Problemet som gymkedjorna har är ju att de inte betalar sina tränare ordentligt. Många får bara betalt för just den timmen dom har sin kund, inget för planering eller utvärdering. Inte heller för tiden mellan kunder då man istället förutsätt gratis ringa runt, “plocka i gymmet” eller avlasta i repan.
    Men ja, självklart behövs det också duktiga välutbildade tränare.

    • Hej! Ja det är jäkligt skevt och jag fattar varför man istället väljer att bli egen eller gå till en mindre studio. Men detta är ett perfekt utgångsläge för de som vill att kräva förändring kan jag tycka. Det blir någonstans den arbetssökandes marknad vilket ger ett bättre förhandlingsläge. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *