#varjeflicka

I torsdags var jag på middag ute på Ulriksdals Värdshus som grymma Anja och Alexandra hade bjudit in till tillsammans med läkarmissionen.

Syftet med denna middagen var att öka medvetandet kring läkarmissionens arbete mot könsstympning i Kenya samt hjälpa till att samla in pengar åt alla de tusentals flickor som söker sig till deras organisation för hjälp, stöd och skydd då allt fler tonårsflickor i västra Kenya vägrar att låta sig könsstympas. Läkarmissionen jobbar tillsammans med en lokal partner som drivs av Mary Kwamboka, detta teamet jobbar aktivt med att förändra synen på könsstympning hos inflytelserika personer i byar och kyrkor .och erbjuder vidareutbildning för föräldrar så att de förhoppningsvis kan inse att könsstympning inte är nödvändigt då det inte finns någon religion som ger stöd för det. Däremot så är den starka kulturen så djupt rotad att förändringen tar tid – och så klart resurser.

Jag har lätt till skratt, men det finns en person som har det mer och det är Felicia ♡ Jag älskar detta med henne.

Till middag fick vi en otroligt god piggvar och precis innan serveringen fick jag hjärnsläpp då jag redan mådde lite dåligt och hjärnan var slö. Så jag utbrast “nej! Piggsvin! Det går ej, jag är veggo!” Det blev knäpptyst runt bordet innan jag insåg mitt misstag och förklarade att jag såg pumba framför mig när servitören presenterade menyn. Sen brast det för alla. Haha, jävlar.

Jag tycker detta är ett så bra sätt att använda sitt varumärke och plattform på samt sin sociala närvaro på internet. Att hjälpa till att sprida ordet om en sådant viktigt ämne och lyfta fram vad som händer i tredje världen, i en värld där det kanske just nu, just i denna sekund, sker en könsstympning.

Just denna konstellation av tjejer tycker jag även om och stämningen var som alltid väldigt lättsam. Vi är ju ett gäng nu som har varit på lite liknande middagar ihop och även om det tycks vara ytligt med instastories, vin och god mat, som “ännu en instagram-middag” så betyder det lite mer än så för mig. Att vara med och få en inblick i ämnen som berör mig, att träffa andra inspirerande kvinnor och kanske göra någon skillnad är något jag vill göra mer av. Det är en fin kontrast till andra event och tillställningar som är lite mer ytliga, men härliga på sitt sätt.

Vill du vara med och hjälpa till så kan du swisha 200 kr till Läkarmissionen till 90 00 217 och märk betalningen med #varjeflicka. 

Ditt stöd hjälper en flicka att inte bara kunna säga nej, men även till mat och husrum.

Stort tack till Läkarmissionen som berättade om hur deras arbete på plats ser ut och lät oss ta del av deras upplevelser. ♡

0

0 svar till “#varjeflicka”

  1. Kanske lite fel inlägg att lämna denna kommentaren på men måste bara säga att du ser fantastik ut i din nya frisyr! Det passar verkligen ditt ansikte och dina drag att få bort håret i nacken och på sidorna men behålla det puffigt framtill. Blev väldigt feminint och sexigt på dig, inte alla som kan bära en sådan frisyr men du kan verkligen! Full pott tycker det är bästa frisyren du haft hittills 🙂

    • Hej Annie. Wow vad fin du är. Tack snälla. Blev så glad av att läsa detta. Är fortfarande ovant men vänjer mig mer och mer för varje dag ♡♡♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *