,

Växlar upp


Hade avstämning med coach Simon igår. Efter att vi hade gått igenom de senaste veckorna, tider, pulszoner och reflektioner så frågar han mig ” Och simningen då, hur går den..?” och jag kunde riktigt se hur han flinade där borta i Barcelona. Jag började skratta och svarade “Overkligt bra!”. Sen skrattade vi båda två och enas om att det var väääldigt lägligt att tatuera sig och pierca sig just dessa veckor och fuska från simningen.

Han har humor. Det gillar jag. Och jag gillar att han förstår mig men även kan säga “Nu är det färdiglekt, nu skärper vi till oss igen.” och att jag då lyssnar.  Det funkar inte att vara någon gestapo-polis som beodrar människor att göra eller prestera på ett visst sätt. Jag vet att många går igång på den typen av coachning men jag blir bara avtänd och tappar respekten. Jag gillar rak och tydlig kommunikation, men även förståelse och flexibilitet. Att coacha en person har olika dimensioner och en bra coach ska kunna anpassa och ge den hjälp personen behöver i den situationen den befinner sig i. Visst har den som coachas ett ansvar att följa, lägga ner tid och faktiskt fokusera på uppgiften. Men att inte kunna anpassa efter individen och tänka sig in i den andras situation och mentala tillstånd – då har mail failat lite som coach.

Som sagt. Nytt träningsblock inleddes igår och jag började med att riva av milen på dundertid. Vidare simmade jag i morse och trots att det var ett väldigt lätt och lugnt pass på ca 1500 m (200m intervaller) så kände jag mig stabil. Det är bättre att smyga igång något som man är fientligt inställd till efter en längre paus än att direkt brassa på med ett monsterpass. Vem fan har livsglädje efter ett sådant? Inte jag i alla fall.

Jag är nu uppe i 7 pass i veckan med en vilodag. Det kommer kännas men jag har som sagt mitt mål i sommar och vill ta en mental revansch. Vad andra gör skiter jag som sagt i. Spring om mig, ta pallplatser – I dont fucking care. Jag vill tillbaka i den form jag var innan kraschen, leverera i min fulla kapacitet på en tävling och känna mig 100 procent nöjd med prestationen.

Nedräkningen har börjat. Nu får jag fan hålla ihop det här.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *