Veckan träningslista V 20

Blev ingen träningslista då jag var i Tel Aviv förra veckan och ska jag vara helt ärlig så hann jag helt enkelt inte med. Det är så ibland.

VECKANS PASS:
Måndag: Långdistans cykel 80km.
Tisdag: 10 km zon 3 löpning + 15 min högintensiv styrketräning efteråt.
Ons: Simning tempo 2300m.
Tors: 90 min långdistans löpning.
Fre: Lätt överkroppstyrka plus rehab.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Även om jag verkligen njöt av att cykla med Anna och Kristian i måndags så måste jag säga att mitt långpass med Elin i Göteborg var magiskt. Sen att jag inte riktigt gillade alla broar (det var tungt i torsdags) är en annan femma. Men som alltid när vi ses så har vi riktigt skönt snack och jag uppskattar verkligen henne. Det är en riktigt bra tjej som tack vare Instagram har blivit en vän.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Även om Valhallabadet bestod av mycket intressanta personligheter i bassängen varav 90% av dem hade behövt ett kok stryk så var simpasset över förväntan. Det var första gången jag simmade i en 50 meters bassäng och det förvånade mig hur mycket lättare mentalt det var att simma. Sen är jag lite överraskad idag över att jag faktiskt känner av lite träningsvärk i ryggen. Vet inte om det är för jag tryckte på på en längre distans eller att jag helt enkelt hittade “flowet” men jag tackar och tar emot.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Robyn – With every heartbeat.

VECKANS MOTGÅNG:
Jag är träningsmotiverad och VILL träna, men känner att det saknas en liten liten bit av den glöd jag brukar ha. Jag låter det vara ett tag och kör på, men jag vet att det kommer störa mig efter ett tag och att jag kommer att bli tvungen att ta tag i det och reda ut vad det egentligen handlar om. Men inte nu, ingen idé att dra för höga växlar av det.

VECKANS REFLEKTION:
Efter min senaste avstämning med Coach Simon har han nu lagt om planen. Jag reflekterar en del över hur det ska bli att följa den även om jag uppskattar hans förståelse över min personlighet som helt enkelt mår bra av att ha “hårda” block av träning. Vi har märkt båda under de senaste månaderna att jag har mentalt svarat bättre på att ha hårda pass inplanerade och bara kötta. Sen har han efter den första tävlingen som var för 3 veckor sedan fått en indikator på var jag ligger vilket har lett till att upplägget framöver har justerats. Nu är mina pass ännu mer komprimerade och maxade men samtidigt har vilan mellan dessa två block på 10 dagar höjts. Det är jag inte riktigt van vid, men jag litar på honom och vet innerst inne att för att bli bättre och utvecklas måste man testa sig fram och våga låta någon annan med mer kunskap styra. Det är trots allt en kropp och alla kroppar fungerar olika, och jag lär mig dagligen något nytt om min.

VECKANS HELL YEAH:
Hur jävla coolt att jag rev av 80 km efter jobbet i måndags? På helt magiska vägar dessutom. Ah, euforin var ett faktum.

VECKANS HELGTRÄNING:
Lör: VILA.
Sön: Brick. Cykling 50 km tempo + 40 min tröskel-löp efteråt.

VECKANS EXTRA:
Jag har bestämt mig för att börja titta någon form av tränings-coach utbildningar. Är pepp på att fördjupa mig mer och lära mig med om det som ändå upptar en hel del av mitt liv. Har ni några bra tips så säg till.

0

0 svar till “Veckan träningslista V 20”

  1. och jag uppskattar dig!
    tack för löpningen, styrkepasset och utbytet av tankar och erfarenheter, jag går alltid med en känsla av att jag vuxit ett par centieter och blivit klokare efter att jag fått hänga med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *