Veckans träningslista

VECKANS PASS:
Måndag: 2 x 400 m uppjogg därefter: 6 x 1 min 4.20 fart + 5 x 3 min 4.30 fart.
Tisdag: Helkroppsstyrka.
Ons: 10 x 45 sek intervaller 3.20-3.40 fart med 1,5 min gåvila mellan. (Uppjogg 10 min + nedjogg 5 min)
Tors: 10 x 1 min backintervaller. Snabbt och lätt med 1 min löpvila flackt mellan.
Fre: VILA.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Anna, Anna och Emelie som jag körde träningen med i tisdags. Köttigt, svettigt och jäkligt härligt. Vi plockade fram Annas grannes gamla vikter (han är 70 år och still going strong) på gräsmattan och körde lyft, drag, pressar, ryck, böj. Total aktiv tid blev 40 minuter och vi fick med varenda kroppsdel.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Mina snabba intervaller i onsdags gick asbra. Efter tredje intervallen tittade jag på klockan och flämtade till. Jag sprang betydligt än vad jag “behövde”. DEN känslan.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Audioslave – Be yourself.

VECKANS MOTGÅNG:
Har ingen direkt motgång. Skulle väl vara att jag inte fick till ett ordentligt backpass i torsdags. Fick springa inne på band istället för i Hammarbybacken pga stressig dag och tidsbrist. Men tar igen det nästa vecka när jag har semester.

VECKANS REFLEKTION:
“Vill äta glass hela tiden nu när det är så varmt, men glass sätter sig direkt på magen..” Den är inte ovanlig att man hör. Och jag hoppas verkligen att ni äter den där glassen utan att tänka sådana tankar. För det känns som att dessa tankar gör mer skada än en mage som förmodligen inte ens kommer visa någon tillstymmelse av skillnad efter glassen.

VECKANS HELL YEAH:
Känner mer och mer att pass som tidigare skrämde mig lite numera triggar igång mig. Jag lyfter liksom lite på hakan och tar sats. Laddar för det. Vill genomlida det. Häftig känsla, speciellt när man i omgångar har tvivlat på sig själv under vissa stunder/sträckor.

VECKANS HELGTRÄNING:
Lördag: Långpass 75-90 min.
Söndag: Vila.

VECKANS EXTRA:
Igår hade jag sista träningen med tjejerna som har kört med mig i 8 veckor. Det kändes lite vemodigt, tråkigt och faktiskt inte så extra alls. Men det jag vill lyfta är deras utvecklingskurva och vilken fantastisk vibe gruppen har haft genom alla veckor. Så oerhört häftigt att vara en del av.

54

5 svar till “Veckans träningslista”

 1. Vilka grymma löppass du kör ??‍♀️
  Jag har tappat löpningen senaste halvåret p g a hälsporre, men cyklar desto mer och älskar det!
  Har du något tips på bra intervaller på cykel?

  Jag ska hålla sista passet för mina PT Small Group-tjejer på tisdag och känner allaredan att det kommer kännas tomt att inte ha pass för dem tisdagar och torsdagar i sommar ?
  Som tur är så vill de alla köra en tredje omgång i september ?
  Håller verkligen med dig om att det är en otrolig känsla att se och följa utvecklingen hos gruppen ? Och att man har otroligt roligt under tiden är ju en väldans bonus!

  Trevlig helg ☀️

  • Trist med hälsporre. Har du fått rehabplan för det? Samt orsak?

   Jag gillar att köra 8 x 2 min på cykel eller 4 x8 tröskel. 🙂

   • Inte hittat orsaken till hälsporren och ingen ordentlig rehabplan ?
    Supertrist!
    Sen blir man ju lite bekväm..det funkar att cykla och promenera, så då har jag lagt x antal fler timmar på hojen senaste halvåret istället, det bra gjort mig till en starkare cyklist men man vill ju kunna kuta också ?

    Ska lägga till lite intervaller i cyklingen, tack ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *