Veckans träningslista V 16

VECKANS PASS:
Måndag: Återhämtningsjogg 30 min.
Tisdag: Brickpass: 60 min cykel zon 2 + 30 min löpning zon 2.
Ons: VILA.
Tors: Rehab styrka + en timmes lugn promenad med Mathilda.
Fre: Simma 1800m med serier av 50m tröskelpass.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Promenaden med Mathilda gjorde mycket denna veckan.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Joggen i måndags. Allt stämde och kroppen kändes väldigt harmonisk.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Ice Ice Baby – Vanilla Ice.

VECKANS MOTGÅNG:
Resultatet av förra helgens långpass på lördagen. Utfallet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och resulterade i att coach Simon la in fler vilodagar och nu har skrivit om min sista träning inför tävlingen.

VECKANS REFLEKTION:
Finner det intressant hur jag hanterade ändringen av mina pass. Jag körde brickpasset i tisdags trots att jag var beordrad vila. Tjatade även till mig cykling nu på lördag då jag verkligen vill få in några fler mil ute på ren asfalt innan tävlingen. Anledningen till att jag gick emot Simon och körde i tisdags, även om jag modifierade passet till en lugnare variant, är som jag skrev till honom att jag behövde göra det för att någonstans bevisa för mig själv att att det gick. Att jag kunde. Detta på grund av min svaga form på långpasset i lördags. Jag vet innerst inne att det är dumt och att det inte går att påverka något såhär nära inpå, möjligtvis med mer vila när man formtoppar. Det är jäkligt korkat av mig att gå emot min coach, speciellt när jag har legat så högt med träningen och börjar bli rätt sliten. Men man är inte alltid så klok som man utger sig att vara. Jag är min värsta fiende och det kommer stunder då jag tror jag vet bäst, och det får va så ibland. Jag behövde det där brickpasset mer mentalt än fysiskt. Det är dock skönt att ha mer vila denna veckan vilket även nästa vecka kommer innehålla.

VECKANS HELL YEAH:
Nu är det äntligen vår och man cykla/springa i shorts! Halleluja!

VECKANS HELGTRÄNING:
Lör: Brickpass. Cykel + löpning 150 min.
Sön: VILA.

VECKANS EXTRA:
Det verkar som jag drar utomlands i juni och springer en halvmara. Stay tuned!

0

0 svar till “Veckans träningslista V 16”

 1. Även detta är ett av de inslagen i bloggen som jag gillar mest! Älskar fredag, älskar träning och älskar listor så går inte annat än att bli glad av detta koncept liksom :))) En nyfiken fråga: på dina vilodagar, vilar du helt då (alltså i princip ligger i soffan och chillar) eller brukar du ta promenader som någon sorts aktiv återhämtning? Jag själv tränar rätt hårt och pendlar mellan att tycka att promenader under vilodagar ger mig bättre återhämtning till att istället få för mig att de kanske sliter mer än de tillför.

  Trevlig helg på dig! Och ses på söndag (tänkte försöka komma förbi bloppisen JU)

  • Heeej! Wow vad rolig feedback! Jag älskar verkligen att göra dessa listor:)

   Jag vilar helt oftast. 🙂

   Hoppas vi ses på sön! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *