Veckans träningslista V25

VECKANS PASS:
Måndag: Progressivt långpass 18 km.
Tisdag: Långdistans cykel 80km med IM snitt-tempo.
Ons: Brickpass löpning tröskel 50 min + styrka och simning serier 100-200-300-400-400-300-200-100.
Tors: VILA.
Fre: 4 x 1 km 4.30 tempo.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Det är helt klart gänget jag är med här i Thailand. Vilka fantastiska människor och framförallt inspirerande på sitt sätt.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Tusingarna vi sprang tillsammans i parken igår. Jag har aldrig någonsin sprungit så lätt och avslappnat i den farten. Vet inte om det var adrenalinet från att springa tillsammans med Malin, värmen eller miljön. Men det var en väldigt speciell känsla.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Spice Girls – Wannabe

VECKANS MOTGÅNG:
Kanske skulle det vara mitt skoskav på hälen?

VECKANS REFLEKTION:
Reflekterar en del över hur det är att springa med någon som är bättre än en själv. Hur jag skärper till mig och vågar pressa mig till där jag egentligen skall vara. Samt över hur jag faktiskt är bättre på träning än på tävling och hur jag behöver vända det. Det skaver lite att veta att det inte kommer gå så bra på loppet som denna veckans träning har varit. För ska sanningen fram så har jag levererat riktigt högkvalitativa pass och kroppen känns stark, fräsch och med på noterna. Men ändå vet jag att så fort jag börjar springa imorgon så kommer en del av mig frysa till och inte leverera utifrån den kapacitet jag egentligen har att ge. Det kanske är tjatigt att läsa om mina mentala tankevurpor och issues varje vecka, men det är något jag reflekterar och analyserar väldigt mycket kring just nu. Med det sagt så betyder det inte att jag sitter handlingslös, nej jag tar till mig de olika tankeövningar och uppgifter Simon ger mig samt för en privat dagbok. Det må låta avancerat och som att jag överreagerar, men jag tror mycket av detta som jag känner på tävling kontra träning speglar sig i andra delar i livet också. Och då jag strävar efter att utvecklas, inte bara fysiskt så är det viktigt för mig att faktiskt agera.

VECKANS HELL YEAH:
Att jag springer 21 km 05:00 imorgon bitti med 1600 andra här i Thailand. Det är ett stort jädra hell yeah!

VECKANS HELGTRÄNING:
Lördag: Lite lätt simning i poolen, annars vila.
Söndag: TÄVLING!

VECKANS EXTRA:
Parklöpningen igår gav mig mersmak att börja springa mer på bana. Så det är mitt mission när jag kommer hem, jag tror det kommer göra mig ännu snabbare. Eller ja, vi kan ju alltid hoppas. Men jag måste lämna löpbandet mer. Det ger mig ingenting, bara att det är lättare att “riva av” passen. Men tyvärr funkar inte det för min löputveckling.

0

0 svar till “Veckans träningslista V25”

 1. Nä löpband får man hålla sig till i vinter, inte nu!
  Okej… Två veckor kvar till Ironman i Jönköping… Hur blir upplägget för dig?? Jag försöker läsa mig till hur man lägger upp det och det är säkert individuellt hur man tycker är bäst. En del skriver att köra på som vanligt fram till en vecka innan och sista veckan köra korta intervaller? Men eftersom jag har noll erfarenhet vet jag inte hur jag ska lägga upp dessa sista veckorna.

  • Hej!

   Det är väldigt individuellt. Jag halverar min träningsintensitet sista veckan. Men kör fortfarande mina pass. Dagen innan simmar jag samt cyklar en lätt tur. 2 dagar innan kör jag gärna löpintervaller som tex 4x1km.

   Det funkar för mig men kanske ej för dig. Så det bästa är om du helt enkelt lyssnar på kroppen och känner dig fram. Ett tips är dock att vara igång och låta kroppen röra på sig.

   Lycka till! Ses i Jönnet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *