Veckans träningslista V 3

VECKANS PASS:
Måndag: Löpning 90 minuter ute.
Tisdag: Cyklade 90 minuter Zon 2 på Sats med Emma.
Onsdag: Löpning 2km distansfart + 5 x 1 km tröskel.
Torsdag: Simning intervall 7x200m.
Fre: Cykeltester på Concept.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Det blir helt klart Emma som jag samkör väldigt mycket av min triathlon-träning med. Vi köttar på tillsammans på våra långpass och hon har sprungit varenda med löpgruppen helg sedan jag drog igång den. Så härlig och dedikerad tjej!

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Löpningen i måndags med Frida. Jag hade landat från Hong Kong 4 timmar tidigare och tog mig ut i stormen och den mörka kvällen trots att motivationen låg kvar i hotellsängen på andra sidan jordklotet.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Rockstar – Post Malone, 21 Savage.

VECKANS MOTGÅNG:
Alla JÄVLA nötter i simhallen. Jag vet att man inte ska skylla sin egna prestation på andra. Men helt ärligt talat, hur lätt är det för mig att hålla mitt tempo, mitt flow och mitt ansikte intakt från eventuella sparkar när folk simmar om när det kommer andra mot oss i motsatt riktning. När folk vänder UNDER mig, när folk hänger på sidorna och snackar så man får simma zickzack runt och förbi? Det gör liksom inte simningen lättare. Och när jag ändå är igång – kan Kronoberg sluta ha 4 motionssims-banor och endast 2 crawl-banor? Hur går det ihop? Speciellt när de ser hur stort intresset är för crawl varje morgon? Vilket leder mig in på nästa grej som är så jädra störigt med Kronoberg: varför öppnar man 06:30 och inte 06:00?

VECKANS HELL YEAH:
Alla mail/instamessage jag har fått från personer som har tagit tag i träningen, anmält sig till något lopp eller bara börjat se på sin kropp med lite snällare ögon. Det är så fint <3

VECKANS REFLEKTION:
Det blir lite fel med vilodagarna då jag på grund av tight schema och för att få ihop dagarna utan att exkludera något så har jag fått flytta om några pass. Vilket jag ser nu har resulterat i att jag ändrade från en vilodag. Men det har jag omedvetet kompenserat upp genom att i princip hela veckan sova 9 timmar, äta mer och helt enkelt lyssnat noga på min kropp. Och den känns faktiskt inte alls sliten, vilket är lite överraskande. Så länge det känns bra, är det bra. 

VECKANS HELGTRÄNING:
Lör: Långpass med löpgruppen.
Sön: Kort cykelpass med fokus på lite hårdare tempo.

VECKANS EXTRA:
Podden med Tove är ute! In och lyssna här. 

9

4 svar till “Veckans träningslista V 3”

  1. Hej! Det menas med att jag springer i ett tempo melln 70-95% maxpuls då jag vill bli uthålligare i högt tempo och höja min mjölksyretröskel. Vissa pass ligger på 60 min i ett tempo som är precis på gränsen under tröskeln där jag får mjölksyra. Vissa lite tuffare då med kortare intervaller. Kram!

  2. Haha åh vad simbanesituationen känns igen, blir så frustrerad med dig! Är gammal simmare och blir galen när folk inte har vett att följa reglerna samt överskattar sin förmåga. Gjorde några försök att simma på allmänhetens “snabb”banor men blev less när man alltid var tvungen att stoppa, vänta, ändra om passet för att man simmar in i andra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *