Veckans träningslista V6

VECKANS PASS:
Måndag: Marklyft 5-4-3-1 maxstyrka samt latsdrag med superset axlar.
Tisdag: 13 km löp snacktempo.
Onsdag: 45 minuter lunchträning bestående av 10 minuter uppjogg och därefter 3 x 3 min intervaller i 4.10 fart. Avslutade med 4 x 10 benböj med hopp (med stång).
Torsdag: 30 minuter lätt kampfys (Nightfight).
Fredag: Oklart om jag hinner träna idag.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Sprang med L och var sams efteråt.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Mina marklyft i måndags. Drog ändå 100 kg 06:45 på morgonen. Bra tryck i kaffet om man säger så.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Tove Lo – Stay High (Habits Remix)

VECKANS MOTGÅNG:
Jag hinner inte träna som jag vill och det stör mig. Och nej jag vet, det finns inga ursäkter när det kommer till tiden. Man kan alltid skapa sig tid för träning. Så om jag formulerar det såhär då. Jag är för trött av allt som händer med jobb, studier, flytt, relationer och andra åtaganden för att gå upp 05:00 för träning. Jag får istället stycka upp den och köra när jag hinner. Och det blir inte helt som jag vill då.

VECKANS REFLEKTION:
Jag får mycket frågor om vad jag tränar inför just nu och ska jag vara helt ärlig så underhållstränar jag bara just nu. Ställde ju in Barcelona nästa helg pga studier och flytt. Så jag har inget just nu inom den närmsta tiden och det är väl inte helt optimalt för mig då jag gillar att ha olika delmål. Det är för långt till sommaren och dess tävlingar. Jag behöver något närmre.

VECKANS HELL YEAH:
Jag klarade tentan i Anatomi, Fysiologi och träningslära!

VECKANS HELGTRÄNING:
Lördag: Långpass 90-120 minuter.
Söndag: Intervaller & plyo ben.

VECKANS EXTRA:
Har haft en kul vecka i plugget med mycket ny inspiration inom träningen.

58

4 svar till “Veckans träningslista V6”

 1. Vad är plyo ben?
  En till fråga, hur tänker du ang träning när du är sjuk/förkyld/krasslig? Brukar köra på lite lätt om jag är förkyld men pigg i kroppen och inte har ont i halsen. Dock bara nåt enstaka pass/vecka. Vilar mkt. Men, undrar om det är bra? En förkylning kan va rätt seg, och jag vill inte lägga ner träningen flera veckor. Är tack å lov sällan förkyld/sjuk.

  • Jag helvilar när jag är sjuk. Inte värt det. 🙂

   Plyo menas med plyometrisk träning. Mycket fokus på hopp och spänst.

 2. Kul att du flyttat till Sumpan!! Har du hittat några härliga rutter för långdistanslöpning än? Bor själv där på deltid och hade tyckt att det var drömmigt med några tips! Ännu mer drömmigt om du tar med dina grannar på en löprunda!!

  • Hej!

   Tack, gillar sumpan skarpt 🙂

   Har massa av bra rutter. Mitt bästa tips är eg att bara ge sig ut med ett SL kort i fickan om man skulle tappa bort sig.

   Vi är ett gäng som brukar springa, så det är bara att haka om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *