Veckans träningslista.

Lagom till ett nytt år och snart nya rutiner i form av helt nytt träningsschema och satsning inför kommande tävlingar tänkte jag införa en ny kategori här på bloggen. Inspirerad av andra bloggerskor som kör fredagslistan som en sammanfattning av veckan tänkte jag göra detsamma men i form av en träningssammanfattning. Jag skriver ju redan “träningsdagbok” för mig själv, så varför inte göra det här direkt istället?

Jag tänker att jag kickstartar redan nu, även om det inte är ett nytt år. Se det som ett litet pilotinlägg där en lugnare vecka presenteras.

VECKANS PASS:
Måndag: Vila (och då menar jag HEL-vila, inget rehab eller promenad trams.)
Tisdag: 10 km skogslöpning i lugn pratfart (5.50-6.00).
Onsdag: 55 min cykling med puls som utgångspunkt. 20 min: Zon2. 3 x 12min: Zon3. Fokus på jämn kadens och skön känsla under hela passet.
Torsdag: 5 km löpning och 5×5 benböj.
Fredag: Överkroppspass. Bänkpress, axelpressar, latsdrag, hanteldrag åt sidan och en jädra massa bicepscurls.

VECKANS TRÄNINGSKOMPIS:
Torbjörn som bistod med mycket skratt på skogslöpningen nere i Ystads Sandskog.

VECKANS BÄSTA TRÄNING:
Löpturen helt klart. Lugnt och kravlöst med gott sällskap.

VECKANS TRÄNINGSLÅT:
Eric Prydz – Opus.

VECKANS MOTGÅNG:
Jag insåg hur mycket styrka i benen jag har tappat på cykeln och blev väldigt nere under där ett tag under cyklingen. P.s Det var ingen skön känsla någonstans.

VECKANS HELL YEAH:
Fredagskänslan samtidigt som jag pumpade biceps. Det var fint, jädrigt fint!

VECKANS REFLEKTION:
Tänker att någon säkert komma tänka “det där är inte så lugnt” nu när jag har beskrivit min träningsvecka. Viktigt att komma ihåg att det är väldigt individuellt och under alla mina pass denna veckan har jag tagit det väldigt lugnt. Jag är van vid mycket träning och det är så jag gillar att träna. Därför har jag funderat inte en utan flera gånger om jag verkligen ska dela med mig av hur jag tränar då risken att någon jämför sig är stor. Det som fick mig att ändå dela med mig var att jag är så transparant på mina stories och alla ni tusentals som följer mig där – ni ser redan all min träning. Och ska jag vara helt ärlig, ja som förebild har man ett visst ansvar, men jag kan tyvärr inte ansvara för allt en person känner och tycker när denne läser om min träning. Någonstans måste man ta det egna ansvaret och antingen avfölja om det blir för mycket eller helt enkelt tänka: “Ja, hon tränar mycket – men samtidigt ger hon inte avkall på allt det hon också vill göra. Träningen är inte hennes liv och det någonstans är ett sundhetstecken.”

VECKANS HELGTRÄNING:
På lördag ska jag springa mitt efterlängtade långpass med löpgruppen som jag har dragit ihop via Friendcation-gruppen och på söndag blir det en timme på Barrys med helkroppsfokus.

Hoppas ni gillar denna typen av inlägg, dela gärna med er av era tankar. Kramhej!

 

24

6 svar till “Veckans träningslista.”

 1. Hej Joanna. Jag tycker inte det är jobbigt alls att läsa om din träning. Däremot kan jag reagera när folk utförligt med mått och sånt beskriver sin mat..det kan jag tycke blir lite overkill…. men jag är intresserad av träning och tycker du har så skön balans!!!

  Detta är ett inlägg jag kommer vilja läsa iallafall!!

 2. Jag tränar två pass i veckan och är supernöjd med mig själv de (få) veckor jag får till tre pass. Gillar dock att läsa om andra som tränar mer, blir inspirerad och imponerad även om jag nog ändå kommer hålla mig kvar på min nivå haha 🙂

 3. Kommer med glädje att läsa dessa inlägg, för att få tips och väcka nya tankebanor, inspiration och jäkligt massa pepp. Upplever precis som du att det kan vara känsligt att dela med sig av hur man tränar och att alldeles för många antingen går i jämförelsefällan eller att de inte ser den delgivna som en del i ett större sammanhang. Mängden träning (läs: när Medelsvensson tycker att det är GALET mycket en sk “lugn” vecka) måste alltid sättas i relation till livet och vilan i övrigt, exakt hur passet tar på kroppen, hur man äter och framförallt hur man förhåller sig till sin träning.

  Det måste få vara okej att vilja träna mycket av helt rätt anledningar. Så en stor high-five, eller näe förresten, en hela-jäkla-stadion-gör-vågen åt ditt beslut att publicera. Go Swica!

 4. Tummen upp för den här typen av inlägg! Ser det som inspiration och att all träning (oavsett mängd) är möjlig om man väljer att prioritera det – tack för pepp!

 5. Hej!
  Jag tycker inte att du ska känna du inte kan lägga ut hur många pass du tränar. Det är ditt liv och din livsstil. Vi lever alla olika och jag inspireras bara av den även om jag vet att det inte skulle passa mig. Om andra blir provocerade är det fel på dem och inte din livsstil! Du äger, go girl!!!

 6. Superbra tänker jag, att man kan inspireras!! Vi är alla på olika nivå och dessutom finns det såååå många olika träningsformer, allt passar inte alla. 🙂

  Jag sprang intervaller på löpband igår tex, tänkte på dig då när jag stod där och svettades som en gris…. haha! Sedan efter mådde jag illa resten av dagen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *