,

Vinprovning, vinskörd & pizzafest i borgen

Jag fick frågan av Amanda, en av tjejerna som är med oss i helgen, vad det är med Terreno som får mig att vilja återkomma. Jag tittade ut över det böljande landskapet och svarade ganska omedelbart att det är något som får mig att slappna av här. Att min inre italienska kvinna, träder fram och jag omfamnar livet lite extra när jag är här. Man tittar mindre på klockan, man äter långsammare (och mer) av den goda maten och sover nätterna igenom. Det är stjärnklart, tyst och luften är frisk. Naturen är bedövande vacker och vinet smakar gudomligt. Människorna ler mot en på ett sätt som får en att känna samhörighet, att man är en av dem. Man testar sig fram på knagglig italienska och skrattar högt när det inte blir som man hade tänkt. Det är inga konstigheter, its all good. Den känslan, den får mig att återkomma.

Igår anlände äntligen tjejerna och vi började smyga igång helgen med en fördrink på vår lilla veranda där vi gick igenom hålltiderna. Vi lägger alltid in lite tid varje dag för “fri lek”. Det är viktigt. Tjejerna är inte här för att hänga med oss. De är här för sin egna skull, givetvis också för aktiviteterna vi anordnar, men det är viktigt att man får tid för att tex läsa en bok, gå en promenad, bada i poolen, etc etc. Man behöver varva ner.

Framåt sex samlades vi igen för den traditionella vinprovningen som Sofia höll nere i vinkällaren. Fast att jag har vart med tre år nu så lär jag alltid mig något nytt och suger åt mig all info som en svamp. Och ja, även vinet. 😉

Det roliga med denna vinprovningen var att vi även fick se ekfaten som innehöll vårt vin vars druvor vi plockade när vi var här första året 2018. Det var riktigt häftigt!

Första dagen avslutades med trerätters i restaurangen. Charkbricka, foccaccia, ostar och magisk pecorinopasta. Åt 2 stora (tack Louise) bitar fikonpaj till efterrätt och drack en stark espresso till. Det var en fin middag med fina samtal. Jag tror vi alla somnade väldigt snabbt och bra efter den.

Ny dag och strålande sol i Greve! Det var äntligen dags för vår favoritfrukost på terrassen och vinskörd med ett gäng vinexperter på ett fält lite längre ifrån gården. När vi promenerade ner till frukosten så rullade även en svensk lastbil in på gården som ska börja lasta in alla flaskor som ska upp till Winery Hotel för försäljning. Det händer grejer här. Och vi är en del av det.

Lunchen, en gammal favorit som alltid, “skördlurre” serverad från flaket på den lilla moppebilen. Fräsch tomatsallad, färskt bröd, olivolja och stora bitar ost. Allt jag älskar. Och nej vi tröttnar aldrig på det. Det var väldigt skönt att komma in i skuggan efter ett par timmar i fält när det var som absolut varmast. Jag tror faktiskt temperaturen nådde 32 grader.

Vi är som jag har nämnt tidigare väldigt noga med att alltid planera in “fri lek”. Detta för att alla ska kunna dra sig undan om de vill det, träna om man vill det eller bara hänga runt utan några måsten. Så när vi kom tillbaka till vårt hus som vi bor i tog vissa en eftermiddagslur medan jag och Amanda passade på att träna samt bViada i poolen.

Framåt sex väntade överraskningsmiddag i Borgen. Vi skålade i bubbel, såg på solnedgången och gick sedan in för att baka våra egna pizzor. Ja, ni hörde rätt. Vi hade pizzafest i borgen. Vinflaskor på bordet, äta med händerna, mjöliga kinder och höga skratt. Kvällen fick 10 av 10. Ni som känner mig vet vad jag känner för just pizza och rödvin. Jag äter pizza minst en gång i veckan och det finns inte mycket som toppar att få tillaga sin egna pizza med färska råvaror i en Italiensk borg i högt ovanför en by i Toscana.

Vi somnade mäta och lite luriga av allt vin men framförallt väldigt väldigt tacksamma över att livet bjuder på sådana här stunder.

Stay tuned för nästa del i vår magiska resa..

49

2 svar till “Vinprovning, vinskörd & pizzafest i borgen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *