, ,

Vinskörd, picnic bland vinrankorna och fördrink i solnedgången.

Är det något som har stått på min bucketlist så är det att få plocka druvor från vinrankor. Det har varit en stor dröm i takt att mitt vin och mat-intresse har vuxit och det var en självklarhet när vi satte programmet för resan. Efter frukost på måndagen samlades vi på gården där vi fick en snabb genomgång av dagen för att därefter promenera bort mot fälten med druvorna som vi skulle skörda och som förhoppningsvis skulle landa i Sverige om ca 7 år.  Alla på gården jobbar dag och natt under skördeperioden för att se till så att allt i processen från att en druva ska bli ett färdigt vin går enligt plan. Det är verkligen ett lagarbete och jag förundras över livet på gården, hur styrd den är av en skörd och hur mycket passion det ligger i arbetet. Det är imponerande att få vara med om och jag har ännu mer respekt idag för vin och kommer definitivt inte välja något annat än ekologiska viner. Minns ni att jag skrev i mitt första inlägg om att jag skulle återkomma till just varför ekologiska viner är grejen? Jo, så här är det, håll i er nu…man får inte ont i huvudet av ett ekologiskt vin. Jag vet, det är som en helt ny värld har öppnat sig. Vi alla trodde att efter söndagens middag där vi gick loss och övertrasserade vår vinbudget skulle ge oss riktigt huvudvärk dagen därpå. Men icke, alla mådde bra tack vare renheten i vinet utan tillsatser. Obs, tänk på att det ska vara ekologiska viner från antingen USA eller Europa samt från mindre vingårdar. Ju större produktion, desto mindre koll har man på tillsatserna.

Efter ca 2 timmar lämnade vi av våra backar fyllda med vita druvor till en av gårdens medarbetare och begav oss upp till skuggan där den lilla moppen väntade med Sofies hemlagade papa al pomodoro, iskallt vitt vin, ost nere från byn, färskt bröd, tryffelsmör och sallad. En riktig skördelunch helt enkelt som vi ut på varsin yogamatta med utsikt över ägorna. Det var en av resan många höjdpunkter. En helt fantastisk upplevelse att bara få sitta där med sin tallrik med så enkel men så välsmakande mat tillsammans med tjejerna och känna att man har tillfört en liten liten del på gården. En stor klase vindruvor är en flaska och vi plockade säkerligen 60 flaskor, så tänk på oss om ni dricker vin från Terreno om ett par år, det handplockades av 18 tjejer från Sverige.

Framåt kvällen, efter lite träning och vila ute i solen så kom hälften av gänget upp till oss i Borgen. Sofia och Björn hade fixat så fint med bubbel från deras egna privata lager så att vi skulle få en riktigt härlig fördrink innan resan sista middag nere på gården.

Jag kommer för alltid minnas denna kvällen. Allt var så..perfekt. Vi hängde vid stenmuren och inne i den lilla borggården, drack bubbel och pratade om livet. Några satt  och kikade ut över den storslagna utsikten medan andra delade med sig av livets alla toppar och dalar. Jag var så otroligt rörd av denna kvällen och jag tänkte gång på gång att det här, det här är exakt det Friendcation handlar om.

Tack, tack för en helt fantastisk kväll som gick rakt in i hjärtat på mig.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *