,

Wellness-epidemi avsnitt 34523

http://www.baaam.se/bland-gym-selfies-och-smoothiebowls-har-du-drabbats-av-wellness-leda

Förra veckan blev jag kontaktad av Karin på Baaam som undrade om jag tillsammans med Elina ville dela med mig av min syn på wellnesshypen och vad jag tror kommer hända härnäst i sociala medier.

Jag tycker det är på tiden att tidningar som Baaam börjar lyfta fram och diskutera ämnen som är lite obekväma. Det har länge varit fokus på rubriker som “detoxa bort helgens misstag”, “få platt mage på 7 dagar” eller varför inte den härliga favoriten “här är maten du MÅSTE undvika!’

Snark.

Jag skrev lite om det på Instagram imorse. Det var till en bild från morgonträningen, där jag poängterade vikten av att välja bort konton som inte tillför något i ens liv. Jag ställde även frågan om jag är motsägelsefull som lägger upp bilder på mig själv i sporttopp och väljer att exponera min träning och min kropp så mycket.

Några av er kanske tycker det, vilket är helt okej, för det finns inget rätt eller fel. Men däremot finns det ens egna personliga åsikt och sätt att hantera alla intryck, trender och bilder vi matas med idag. Man har ett eget ansvar att avfölja om man känner att det inte lirar med ens värderingar eller att man mår dåligt av att se sådana typer av bilder. Kom ihåg, du sätter reglerna för vad som ska passera, registreras och hamna i dina tankar. Det är skitsvårt ibland, jag vet.

Jag har inget emot hud. Vill folk posera nakna så kör. Men jag följer inte personer som har ett typ av konto eller inte förmedlar det jag helt enkelt tycker om. Jag kan bara hoppas att min syn på livet, träning och min kropp förmedlas och det inte bara är ett gäng snygga bilder på ett instagramkonto. Det är hur jag vill att min personliga varumärke ska frontas.  Det är otroligt viktigt för mig med balans och att leva som jag lär. Sen är det svårare vissa perioder med då är det viktigt att ha en självinsikt och vara schysst mot sig själv. Vi är inte mer än människor, och det rimmar inte på perfektion.

Jag frågade min kille imorse om han kunde läsa igenom min text på Instagram och när han var klar frågade han mig varför jag ville det, det var ju en bra text?

“Men vad förmedlar texten? Vilket intryck får du? Vad får du för tankar när du läser den?” Frågade jag då.

“Att du är stolt över din kropp, men att du vill visa verkligheten också. Att du vill förmedla ditt synsätt? Ärlighet bakom vad du gör.”

Nu är det väldigt lätt för honom att svara då han lever med mig och vet var jag står i vissa frågor. Men det är ändå viktigt för mig att det jag lägger ut på nätet tillsammans med antal mängd träning jag  faktiskt öppet skriver om och hur jag framställer mig själv faktiskt görs på rätt sätt. Och med rätt sätt menar jag på ett sätt som lirar enligt mina värderingar och vad jag står för. För jag tänker mycket på att jag faktiskt i mångas ögon ses som “vältränad” och att mitt konto kanske är ett av dem som kan ge någon tjej lite ångest. Den risken finns. Och därför är det väldigt viktigt för mig att prata om sådana saker, analysera och vara medveten om vad det är jag tillsammans med ett stort gäng andra tjejer sänder ut.

Missförstå mig inte. Jag älskar lyx, flärd, prestation, snygga bilder och livet deluxe.  Men jag har inga problem att visa baksidan av det. Och det är det jag vill läsa om hos de jag följer. Därför är jag selektiv och ifrågasättande mot det som florerar på nätet.

Jag måste det. Framförallt för min egen skull.

Det handlar inte om en hetsjakt på det perfekta. Att skuldbelägga och ställa upp ett beteende på en scen där man pekar finger. Det handlar om att våga öppna upp till en diskussion, våga fråga sig själv och sin omgivning varför och hjälpa samhället på vägen att acceptera det faktum att vi inte måste maxa och prestera i varandra andetag. Vi kan leva ett filterfritt liv.

Och det är helt jävla okej.

 

12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *