Yoga & Kajak med Sommarklubben

Tänk dig vågor som skvalpar mot bryggorna, solen ligger på och värmer plankorna där du står med dina nakna fötter och en lätt bris slår mot dig. En bris av vatten och friskhet. Du drar ner dragkedjan på din fleecejacka och rullar ut yogamattan på de mörka träplanken. Måsarna väsnas runt om bryggan men det är inget som stör. Inget stör. Det finns ingenting som kan rubba känslan som sipprar ut genom din kropp. Som små knoppar på träden under vårens första veckor. Du vrider sakta blicken mot vänster och möter ett par nyfikna ögon. Du vrider blicken mot höger och ser en annan tjej med slutna ögon och ett koncentrerat uttryck.

Morgonen fortsätter med frukost på bryggan. Solen har börjat värma på ordentligt och fleecen har åkt av. Du skämtar om att vit också är en färg samtidigt som du pekar på dina bleka armar som tacksamt tar emot solens varma strålar. Efter en stund, efter andra koppen kaffe, reser du dig sakta och spänner kroppen i en båge. Sedan tar du sikte på kajaken som står och väntar på dig vid bryggans slut. Det är dags att ge sig ut på vattnet. Du tar med dig känslan från morgonens yogapass och stannar till när du har paddlat ut en bit. De andra tjejerna har paddlat i förväg men du är inte lika snabbt. Det är medvetet, du vill dra ut på känslan och kapsla in den för dig själv. Du lägger ifrån dig paddlarna tvärsöver kajaken, blundar och lutar dig sedan tillbaka i den lätt guppande kajaken.

Det finns ingenting annat än just du i det ögonblicket.

Jag hoppas att några av de tjejer som var med på vårt allra första Yoga&Kajak event som Friendcation anordnar tillsammans med Melker och Paddla i Pampas kände precis den känslan igår. Jag hoppas att de fick mersmak av det jag fastnade för när jag paddlade för första gången. Den där känslan av frihet och en närvaro som man bara hittar på höga bergstoppar, djupa skogar och här, ute på ett levande vatten.

Och känner man inte det den gången så hoppas jag att man återkommer under sommaren och hittar just den där känslan där och då.

Jag och Louise är oerhört glada över att sommarklubben är igång och vi ser framemot fler dagar som dessa. Nästa häng i Pampas blir redan på fredag då vi kör KajakAW. Därefter kör vi Yoga&Kajak under söndagen igen. Och under dagen kommer vi även släppa 3 nya Yoga&Kajak datum. Det som får mitt hjärta att slå lite extra när vi anordnar event som inte ligger “naturligt” för oss är just det att vi gör något vi tidigare aldrig har varit i kontakt med. Ingen av oss är någon yogi, inte heller kajakproffs. Men det behöver man inte heller vara när man har proffs omkring sig. Rosanna Gatti är exempelvis Friendcations egna Yogalärare och sköter den biten så vi kan fokusera på att göra det vi kan allra bäst – sy ihop idéer till handling och skapa möten som dessa.

För oss handlar det inte inte om att redan kunna något. Vi har precis upptäckt paddling och vill att andra ska få göra det med oss. Det är lite som när vi anordnade skidresan till Åre. Ingen av oss är några skidproffs men det är liksom inte det våra resor går ut på. Det finns inga trösklar eller måsten. Alla kan följa med, oavsett färg på backen.

Ett av sommarens stora häng kommer bli just här, på denna bryggan, och vi är stolta över att gänget som driver Paddla i Pampas och Melker shop teamar upp med just oss. Vi vill även passa på att tacka Get Raw, Rscued, Clean Rscued, Lykke Kaffegårdar och Bröd och Salt. Frukosten hade inte varit lika bra utan er.

Vi ses på fredag!

28

2 svar till “Yoga & Kajak med Sommarklubben”

  1. Jag har läst fel hela tiden och läst Vodka&Kajak. Troligtvis ett syndrom på att jag suttit här i jobba-hemma-läge alldeles för länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *